Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

ANAF-ul plănuieşte PSD-izarea instituţiei prin concursuri aranjate

11
24 Oct 2019 20:32:22
Autor: Afrodita Cicovschi

Pe ultima sută de metri înaintea schimbării oficiale a Guvernului, Agenţia Funcţionarilor Publici anunţă că ANAF scoate la concurs 66 de posturi de conducere în cadrul Direcţiilor regionale, subordonate deocamdată Mirelei Călugăreanu, preşedintele ANAF.

În interiorul ANAF se negociază puternic în privinţa celor care îşi vor depune dosarele. Surse apropiate discuţiilor au declarat pentru „Adevărul” că se ia în calcul admiterea la concurs doar a apropiaţilor PSD, nu şi a celor care sunt îndreptăţiţi să-şi depună documentele în vederea promovării.
 
„Şefii din cadrul ANAF şi-au programat în detaliu momentul în care vor scoate posturile la concurs. Vor să ocupe toate funcţiile de conducere cu apropiaţi ai PSD-ului, astfel încât să poată deţine controlul şi după ce vor ieşi la Guvernare”, a declarat sursa citată.
 
În ceea ce priveşte concursul propriu zis, aceasta a susţinut că bibliografia şi subiectele de concurs, cel puţin pentru unele dintre cele mai importante funcţii de conducere, sunt stabilite doar după ce concurenţii favoriţi au fost consultaţi.
 
„Frizează penalul modul în care se realizează aceste aşa zise concursuri. Nu este stabilită clar bibliografia şi nici subiectele. Încă se negociază cu acei candidaţi favoriţi. Practic, li se cere acceptul asupra subiectelor”, au adăugat surse apropiate discuţiilor.
 
Pe de altă parte, acestea spun că persoanelor îndreptăţite să participe la concurs li se sugerează „pe toate căile” să renunţe. „Sunt oameni care au muncit mulţi ani, adevăraţi profesionişti care merită o promovare. Li se sugerează să stea acasă, să nu se bage”, au completat sursele.
 
Lista concurenţilor nu va fi publicată cu numele integral, ci doar cu iniţialele, pentru a nu fi încălcate regulile privind datele cu caracter personal.
 
Până la închiderea ediţiei nu am primit încă o poziţie oficială din partea ANAF.
 
Posturi de conducere pentru judeţele cheie
 
Concursurile vor avea loc pe 18 noiembrie, la sediul ANAF din Bucureşti, se arată în anunţul publicat „de faţadă” pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. 
 
Concursul pentru numirea şefilor nu rezolvă însă problema deficitului de personal cu care se confruntă Fiscul de ani buni, în cea mai mare parte din cauza faptului că angajările pe posturile obişnuite de execuţie sunt blocate de mai mulţi ani. ANAF are un deficit de personal de circa 15% dintr-un total de 27.000 de posturi aprobate pe hârtie.
 
Pe de altă parte, concursul este organizat chiar de ANAF, nu de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, instituţie cu un grad mare de independenţă faţă de factorul politic, în timp ce ANAF este subordonată politic total partidului de guvernământ.
 
De faţadă, anunţul privind concursul este publicat pe site-ul Agenţiei Funcţionarilor Publici, cu
ANAF este condusă de Mirela Călugăreanu, numită direct de premierul Viorica Dăncilă şi care lucrează sub coordonarea ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici.
 
Posturile de conducere scoase la concurs sunt în cadrul direcţiilor regionale din Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Timiş, Galaţi, Prahova, structuri administrative care coordonează direcţiile judeţene şi reprezintă legătura directă dintre conducerea centrală şi teritoriu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Tomescu Tom
24.10.2019, 20:47:36

De ce nu se creeaza sectie separata , ANAF - PSD ... ? Si sa ii bage pe toti acolo ! La vedere ! Sa ii stie lumea pentru cine lucreaza ! Si sa le plateasca PSD-ul salariile ... din cotizatiile membrilor .. :))) . Acum nu mai zice ... " profesionistu' lu' peste prajit " ... ci " psd-ist supra calificat " ... :)))

+8 (8 voturi)
kalu kalu
24.10.2019, 20:54:44

psd=cancer !!!

+4 (4 voturi)
Victor Nagy
24.10.2019, 21:03:53

Statul subteran , serviciile de inteligency , au o masiva rezerva de cadre in presa . Masiva , ca numar ca altfel ... vai de capul lor Au lipsit la cursurile de logica , cadrele . Aici este speranța noastra .

-4 (4 voturi)
Mihai Popescu
24.10.2019, 21:22:18

Pai astia au nevoie de posturi de conducere sau de posturi de executie, de inspectori care sa aduca bani la buget ? De sefi sunt pline toate institutiile statului !

+3 (3 voturi)
Basarab Peruca
24.10.2019, 21:22:55

a inceput oficial campania antiPSD. zici ca daca nu ar exista PSD ar fi ANAFUL curat ca lacrima. articol de doi lei scris la comanda. e atata coruptie in ANAF incat atunci cand spui PSD e un fel de a zice prajitura in loc de tort. heh

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările