Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Angajaţii unei bănci cer mai multe salarii compensatorii când vor fi concediaţi

1
14 Mar 2019 16:54:14
Autor: Afrodita Cicovschi

Sute de angajaţi ai unei bănci din România vor protesta mâine, 15 martie, cerând majorarea numărului de salarii compensatorii pentru salariaţii care urmează a fi disponibilizaţi,  acordarea celui de al 13-lea salariu şi acordarea bonusurilor pe anul 2018.

Sindicatul Piraeus Bank România, care şi-a schimbat denumirea în First Bank, a invitat angajaţii să protesteze vineri, 15 martie, ca răspuns la anunţul băncii cu privire la comasarea a 40 de filiale şi concedierea a aproape 400 de persoane. Preşedintele sindicatului spune că acţiunea a fost demarată pentru că sunt afectate atât drepturile angajaţilor concediaţi, cât şi ale angajaţilor care rămân.
 
Surse din piaţă, citate de Hotnews, spun că angajaţii First Bank vor cere mâine majorarea numărului de salarii compensatorii şi acordarea celui de-al 13-lea salariu şi al bonusurilor pe anul trecut.
 
Piraeus Bank a fost cumpărată de americanii de la JC Flowers, cu puţin înainte de emiterea OUG 114/2018, cea care impune băncilor o taxă de 2% în funcţie de creşterea ROBOR. 
 
„Taxa pe lăcomie” pare să fi dat peste cap calculele americanilor, care, potriv it aceloraşi surse citate de Hotnews, ar fi intenţionat să repună fosta Piraeus Bank în următorii 3 ani pe linia de plutire, urmând ca apoi să o vândă unei entităţi locale. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

dominic paul
14.03.2019, 20:26:49

Piraeus Bank România a hotarat sa faca din angajati ceea ce stie mai bine: romani-pireu.

+1 (1 vot)