Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

ANRE: Energiile verzi sunt că maioneza, pui prea mult ulei şi se taie

3
6 Nov 2013 11:16:23
Autor: Daniel Ionascu
Prea multă energie verde şi ajungem pe întuneric
Prea multă energie verde şi ajungem pe întuneric

O cantitate prea mare de energie regenerabilă poate duce la căderea sistemului energetic naţional din cauza cantităţii limitate ce poate fi preluată, a declarat Marian Cernat, director în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

El a comparat energia verde cu gastronomia. "Energiile verzi sunt că maioneza, pui prea mult ulei şi se taie", a afirmat el, la un forum energetic.
 
Cernat se referă la planul autorităţilor de a limita la la 3.315 MW instalaţi în capacităţi de generare în energii regenerabile. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern "începând cu dată intrării în vigoare a prezenţei Hotărâri, acreditarea de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a grupurilor/ centralelor electrice care beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi se realizează până la atingerea plafonului valorii totale ale capacităţilor instalate în centralele electrice de producere a energiei din surse regenerabile de 3.315 MW".
 
Mai exact, investitorii care îşi termină proiectele după atingerea acestei ţinte la nivel naţional nu vor mai primi certificate verzi pentru energia produsă, fie că e vorba de către ferme eoliene, centrale solare sau biomasă.
 
Proiectul ar trebui să între pe masa Executivului săptămâna viitoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Get0dac
6.11.2013, 11:51:13

In loc sa oprim sursele de producere a energiei, poluante, pt. a prelua in sistem energia nepoluanta. Noi oprim sursele nepoluante, pt. a tine in viata sursele poluante......

adi ioan
9.11.2013, 10:59:57

Dpdv tehnic nu se poate asigura consumul doar din resurse verzi. Securitatea sistemului energetic depinde de rezerva de putere disponibila in unitati de producere.Aceasta rezerva nu poate fi asigurata din eolian si/sau solar

Get0dac
9.11.2013, 11:04:56

Am spus eu ,,doar din resurse verzi''..? Trecerea de la energi poluante la energi verzi, trebuie facuta gradual si doar intr-un singur sens...de renuntare la cele poluante.

Modifică Setările