Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Antifrauda urmăreşte evoluţia preţurilor alimentelor şi dispozitivelor medicale. Ce amenzi riscă firmele care nu se supun ordonanţei militare

3
26 Mar 2020 09:29:09
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Direcţia Antifraudă din cadrul ANAF a anunţat că urmăreşte cu atenţie evoluţia preţurilor din această perioadă şi modul de declarare a veniturilor, precum şi respectarea interdicţiilor impuse mallurilor şi restantelor.

Pentru asigurarea îndeplinirii măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este împuternicită să verifice respectarea unor măsuri prevăzute de ordonanţele militare emise în baza art. 24 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare.
 
În acest context, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală verifică dacă se respectă măsurile suspendării:
 
-        comercializăriii consumului produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice,
-        activităţilor comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear şi de îngrijire personală
 
-        comerţului cu amănuntul al produselor şi serviciilor în centrele comerciale cu suprafaţă de vânzare mai mare de 400m2 în care-şi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici.
 
În centrele comerciale menţionate este permisă continuarea comercializării de produse alimentare, veterinare sau farmaceutice, a produselor şi serviciilor de optică medicală, a serviciilor de curăţătorie şi a produselor electronice şi electrocasnice, dacă operatorii economici respectivi asigură livrarea la domiciliu.
 
Încălcarea de către persoane juridice a măsurilor stabilite în ordonanţele militare se sancţionează cu amendă contravenţională de la 1.000 lei la 70.000 lei (conform art. 28 din OUG nr. 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare).
 
Ca urmare a dinamicii preţurilor, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF monitorizează şi analizează comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, pentru asigurarea unui mediu concurenţial onest şi a accesibilităţii mijloacelor de prevenire a infectării.
 
Monitorizarea variaţiilor de preţuri şi verificarea modului de declarare a obligaţiilor fiscale aferente veniturilor realizate în această perioadă include atât dispozitive medicale (măşti, mănuşi, biocide, dezinfectanţi) şi alte echipamente de protecţie sanitară, care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, cât şi produse alimentare esenţiale specifice coşului de bază.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Matei Basarab
26.03.2020, 09:46:27

i-am vazut. umbla aiurea prin magazine. mergeti si confisacati-i tot lui blejnar.

inuendo
26.03.2020, 09:46:36

Antifrauda din România urmărește să nu fie urmărită.

Scorilo
26.03.2020, 10:33:32

” Ca urmare a dinamicii preţurilor, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF monitorizează şi analizează comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, pentru asigurarea unui mediu concurenţial onest şi a accesibilităţii mijloacelor de prevenire a infectării.” Daaaa ! Urmaresc cu ”mare atentie” cum au crescut preturile cu 25-30 % ! Cred ca sunt curiosi când vor ajunge preturile mai mari cu 50% ! PS. Cresterea preturilor avantajeaza patronii si STATUL ! De aici si ”grija” cu care este urmarita evolutia preturilor !