Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ponta va susţine la Bruxelles cauza concernului ArcelorMittal. Indianul Lakshmi Mittal i-a cerut premierului reducerea costurilor cu energia

1
21 May 2013 12:26:08
Autor: Daniel Ionascu
Premierul Victor Ponta a afirmat că România are de departe cel mai mare sprijin pentru energia regenerabilă, de vreo şase ori peste alte state europene FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta a afirmat că România are de departe cel mai mare sprijin pentru energia regenerabilă, de vreo şase ori peste alte state europene FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta va susţine la Bruxelles reducerea schemei de sprijin pentru regenerabile şi găsirea unei soluţii la nivel european pentru ArcelorMittal, după ce grupul indian a ameninţat că păraseşte Europa ca urmare a preţurilor mari la energie.

 

Întrebat dacă Lakshmi Mittal a evocat posibilitatea retragerii din România, Ponta a spus că a vorbit de posibilitatea  retragerii din Europa cu totul. "După cum ştiţi, în SUA, preţul gazelor este 25% din cel din Europa, iar la energie, din cauza regenerabilelor, preţul este cel mai mare", a spus primul-ministru.
 
Ponta a afirmat că România are de departe cel mai mare sprijin pentru energia regenerabilă, de vreo şase ori cât alte state europene. "O vom schimba şi trebuie să o schimbăm", a afirmat premierul.
 
El a completat că la Consiliul European, care începe mâine la Bruxelles, are mandat "să integreze România la media europeană" pentru a ajunge la costuri sustenabile. "Altfel degeaba avem energie verde, dar n-are cine s-o consume", a completat Ponta. 
 
"Politicile interne sunt de sprijinire a uzinei de la Galaţi, dar trebuie o soluţie la nivel european, pentru că degeaba facem noi dacă Comisia Europeană spune că e ajutor de stat", a mai precizat oficialul.
 
La Bruxelles, ţara noastră va mai prezenta o politică de protecţie a consumatorilor europeni. Tot mâine se va discuta şi despre sursele neconvenţionale de  gaze şi petrol, respectiv cele de şist. Acestea ar asigura independenţa energetică. 
 
De asemenea, dezvoltarea infrastructurii este esenţială deoarece "România va fi în anii următori unul dintre producătorii de energie, dar degeaba o producem dacă n-avem cum să o transportăm". El a reiterat că România va exporta de la sfârşitul acestui an gaze naturale în Republica Moldova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Marian Melinte
24.05.2013, 10:54:58

AU TRECUT 142 de ZILE CU AFISAREA LISTEI TRADATORILOR SIDERURGIEI SI CU CAPUL LOR DIN TOTDEAUNA – mircea scintei: 1)Bezman 2)Eftimie 3)Crisan 4)Postolache 5)Onica 6)Dragan 7)Toma 8)Macovei 9)Harnagea 10)Cerbu 11)BEREgic 12)Modiga 13)ILINCA DIACONU -AU MAI RAMAS 223 de zile pt a nu uita o parte din IUDELE care iar au TRADAT pe patimasii din AMG, girati de cei TRADATI!Din pacate listele cu tradatori sint multiple judecatori,functionari,politicieni,servicii,am preferat pe cea cu liderii de sindicat anonimi de la siderurgistul. COBRA-GALATI ATENTIONARE:Stadiul vorbelor lasa in vigoare CODUL PORTOCALIU PENTRU A.M.G Inst. de monitorizare si statistica a SOLIDARITATII atentioneaza salariatii din AMG despre posibilitatea caderilor masive de sectii si uzine la locul lor de munca . Toate astea pe fondul acumularilor de nepasare,tradare,si lasitate a diferitelor categorii sociale din aceasta fabrica.

Modifică Setările