Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

ASF a amendat City Insurance şi Euroins cu aproape un milion de lei, pentru întârzieri la plata daunelor RCA

0
14 Jan 2021 16:52:32
Autor: Elena Deacu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat joi că a amendat cu aproape un milion de lei cele mai mari două companii de asigurări auto, pentru plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

În cadrul şedinţei Consiliului ASF din data de 13 ianuarie 2021, Sectorul Asigurări – Reasigurări a prezentat rezultatele activităţii de control permanent realizate la Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance şi la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare.

În urma acţiunilor de control principala deficienţă identificată, în cazul ambelor societăţi, a fost plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege şi nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

 În ceea ce priveşte societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parţial pretenţiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege şi nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

 Ca urmare a aspectelor constatate, Consiliul A.S.F. a decis următoarele:

- Sancţionarea Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 500.000 lei;

- Sancţionarea societăţii Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 450.000 lei.

Totodată, în urma analizei cu privire la acţiunile de supraveghere a pieţei asigurărilor şi în concordanţă cu procesul de reorganizare şi eficientizare din cadrul ASF, Consiliul Autorităţii va lua în perioada următoare o serie de măsuri organizatorice şi administrative ce vor fi făcute publice la momentul punerii în aplicare a acestora.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările