Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Radu Soviani s-a înscris la licitaţia ASF pentru servicii de comunicare printr-o firmă deţinută integral de el. Valoarea contractului: 1,1 milioane de lei

0
10 Dec 2013 17:42:59
Autor: Adina Vlad
Radu Soviani este actualul pură[tor de cuvânt al ASF şi s-a înscris la licitaţia Autorităţii pentru servicii de comunicare prin firma RST Media SRL FOTO soviani.com
Radu Soviani este actualul pură[tor de cuvânt al ASF şi s-a înscris la licitaţia Autorităţii pentru servicii de comunicare prin firma RST Media SRL FOTO soviani.com

O firmă deţinută integral de Radu Soviani, actualul purtător de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), şi una cu acţionari din Grecia au depus oferte pentru furnizarea ASF de servicii de management în domeniul comunicării şi relaţiilor publice, contract estimat la 1,1 milioane de lei.

Ofertele au fost depuse de RST Media SRL Bucureşti, unde Radu Teodor Soviani deţine 100% din părţile sociale, şi LDK Consultants Engineers&Planners SRL Bucureşti, controlată de LDK-Consultants Engineers And Planners (Grecia) - 83,87% şi Marianna Kondylidou - 16,13%.
 
RST Media a fost înfiinţată în anul 2004 şi, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanţelor Publice, a înregistrat o cifră de afaceri de 309.121 lei şi un profit net de 66.529 lei în 2012. Cu un an în urmă, afacerile firmei au atins 409.510 lei, iar profitul net s-a ridicat la 128.078 lei. Cu un număr mediu de doi angajaţi în 2012, RST Media are ca obiect activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune.
 
LDK Consultants Engineers&Planners şi-a început activitatea în anul 1998. Anul trecut, afacerile societăţii au atins 2,08 milioane de lei, de la 4,66 milioane de lei în 2011, iar profitul net a coborât de la 154.143 lei la 130.961 lei. Cu 5 salariaţi în 2012, societatea activează în domeniul consultanţei pentru afaceri şi management.
 
Valoarea estimată a contractului de prestări servicii, care include şi poziţia de purtător de cuvânt, a fost estimată la 1,1 milioane de lei (TVA inclusă) pentru trei ani.
 
ASF este într-un proces de optimizare a cheltuielilor inclusiv în ceea ce priveşte personalul angajat. La momentul înfiinţării ASF, personalul rezultat prin suma personalului departamentelor de comunicare din CNVM, CSSPP şi CSA număra 23 de angajaţi. În procesul de evaluare şi restructurare al instituţiei este inclus şi Departamentul de comunicare. Rezultatul final ţintit este optimizarea cheltuielilor, inclusiv prin externalizarea anumitor servicii care ţin de relaţiile publice care să compenseze eficient restructurarea la nivelul departamentului. Scopul este obţinerea unui rezultat eficient atât la nivelul relaţiilor publice, cât şi la nivelul costurilor“, se arăta într-un răspuns al ASF remis la solicitarea Mediafax la finele lunii septembrie, după publicarea anunţului de participare pe www.e-licitatie.ro.
 
„Radu Soviani nu conduce Departamentul de Comunicare al ASF, fiind doar purtătorul de cuvânt al instituţiei pentru o perioadă limitată la durata contractului“, se mai spunea în răspunsul autorităţii de reglementare.
 
Iniţial, experienţa necesară pentru purtătorul de cuvânt era de 10 ani, însă ulterior a fost redusă la trei ani. „În privinţa experienţei solicitate purtătorului de cuvânt, potrivit fişei de date, publicată în SEAP (www.e-licitatie.ro), care reprezintă cerinţă minimă de selecţie, experienţa minimă este de până la 3 ani. În mod eronat, în caietul de sarcini a apărut o informaţie diferită legată de experienţa minimă, care va fi rectificată şi de aceea facem precizarea încă o dată că experienţa minimă solicitată este de până la 3 ani. În scopul îndeplinirii serviciului de purtător de cuvânt al autorităţii contractante“, se arăta în răspunsul ASF.

Mai puteţi citi: 

ASF cumpără servicii de comunicare, inclusiv de purtător de cuvânt, cu 1,1 milioane lei. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat o licitaţie pentru serviciile de purtător de cuvânt, pentru care a alocat suma de 890.000 de lei pe trei ani, ceea ce înseamnă 24.772 lei lunar.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii