Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Asociaţia Pro Infrastructură pune la îndoială finalizarea lucrărilor la lotul 2 al Autostrăzii A10 până la sfârşitul anului

0
5 Mar 2021 14:44:00
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook API
Foto: Facebook API

Asociaţia Pro Infrastructură (API) afirmă că perspectiva ca pe lotul 2 al Autostrăzii A10, Alba Iulia-Aiud să se poată circula până la sfârştul anului 2021 este tot mai puţin probabilă, după ce în data de 4 martie a fost realizată o filmare în cadrul căreia se arată o încetinire ”îngrijorătoare” a ritmului lucrărilor.

Potrivit unei postări a API, ritmul de lucru al companiei Aktor este cel puţin descurajant, după ce în ultimele luni se părea că lucrurile reveniseră la un nivel ce dădea speranţe, situaţia s-a agravat brusc în ultima săptămână. 

Conform detaliilor aflate de echipa API din teren, problemele financiare ale companiei Aktor (cauzate de conflictele interne dintre actionarii principali ai companiei-mamă ELLAKTOR din Grecia) s-au reflectat direct şi rapid asupra şantierului din România. De exemplu, cantitatea de motorină disponibilă pentru ziua de ieri(3 martie 2021 n.r.)  pe şantier pentru utilaje şi echipamente a fost de numai 4.000 litri.

Preprezentanţii API au explicat: ”Adică suficientă pentru cel mult 20 de autobasculante şi câteva excavatoare/buldozere, raportat la un lot cu lungimea de 24,25 de km. Iar asta se întâmplă exact acum, când condiţiile meteo sunt cele mai prielnice pentru orice şantier - se pot realiza lucrări de toate tipurile, de la terasamente la structuri de beton.”

Sursa citată menţionează că, în condiţiile actuale, perspectiva ca pe acest lot să se poată circula până la sfârştul anului 2021 este tot mai puţin probabilă, ţinând seama de volumul şi complexitatea lucrărilor care au mai rămas de executat.

API solicită CNAIR să reacţioneze la indolenţa constructorului

”Stadiul fizic al şantierului se apropie de 80%, nu mai există blocaje birocratice semnificative, astfel că solicităm CNAIR să reacţioneze la indolenţa constructorului care a prezentat până acum peste 25 de revizii ale programului de finalizare, bineînţeles toate nerealiste, mincinoase, ultima dată de predare propusă fiind 25.06.2021.”, transmite API.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările