Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Asociaţie: Lotul din Autostrada A 3, dintre Biharia până la graniţa cu Ungaria, ar putea fi gata anul viitor, dacă CNAIR plăteşte la timp facturile VIDEO

1
19 Aug 2019 15:31:59
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Asociatia Pro Infrastructura
Foto Asociatia Pro Infrastructura

Lotul din Autostrada A 3, dintre Biharia până la graniţa cu Ungaria, ar putea fi gata anul viitor, dacă CNAIR plăteşte la timp facturile, consideră Asociaţia Pro Infrastructură, una dintre cele mai active ONG-uri care monitorizează stadiul lucrărilor de infrastructură rutieră.

Joi, 15.08.2019, am făcut o nouă filmare din dronă cu tronsonul de 5,35 km ai Autostrăzii A3 între Biharia şi graniţa cu Ungaria.
 
„Atenţie, utilajele erau parcate în şantier deoarece era zi liberă.
 
Cei de la Trameco (Selina) au avansat foarte bine în ultimele săptămâni, atât pe partea de terasamente, cât şi la structurile nodului Biharia şi la pasajul peste calea ferată Satu Mare-Oradea.
 
În acest ritm, sunt şanse bune ca autostrada să fie gata în vara lui 2020, asta dacă şi responsabilii din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vor achita rapid facturile emise de constructor.
 
Din păcate, continuarea A3 până la Suplacu de Barcău nu stă prea bine, având licitaţii lansate acum doi (!) ani, în 23.08.2017. Sectorul Biharia-Chiribiş este încă în contestaţii, după o serie de decizii neinspirate ale celor din CNAIR. Pe segmentul Chiribiş-Suplacu de Barcău contestaţiile s-au finalizat deja de două luni, dar semnarea contractului cu noul antreprenor (Construcţii SA) se lasă aşteptată.
 
Pe cele trei tronsoane scoase la licitaţie în 20.03.2019, însumând aproape 56 km între Suplacu de Barcău şi Nădăşelu, depunerea ofertelor a fost amânată... din nou... pentru că oficialii CNAIR nu au fost în stare să răspundă clarificărilor cerute.
 
Ultimele două loturi nelicitate (secţiunea Poarta Sălajului-Nuşfalău, 41 km, care conţine şi tunelul Meseş în apropiere de Zalău) sunt tot în aer, deşi promisiuni pentru pornirea achiziţiei publice datează de mai bine de doi ani!”, scrie Asociaţia Pro Infrastructură pe pagina sa de Facebook.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Barbul
19.08.2019, 16:41:46

Cred că eu nu apuc să mai circul pe autostrada asta de la Cluj în Ungaria, deși sper să mai trăiesc încă vreo 20 de ani.

Modifică Setările