Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Au început lucrările la Autostrada Ford. Când ar trebui să fie gata drumul promis de 10 ani

5
9 Oct 2019 12:38:36
Autor: Afrodita Cicovschi

Aşteptată de mai bine de 10 ani, de când americanii de la Ford au cumpărat fabrica de automobile din Craiova, „Autostrada Ford” – Drumul expres Craiova Piteşti intră abia acum în linie dreaptă: lucrările au demarat cu cinci luni întârziere, la cererea agricultorilor, după cum susţine CNAIR.

„Au venit agricultorii care ne-au cerut să amânăm lucrările, să nu începem în forţă lucrările, pentru că au nevoie de timp să îşi strângă recoltele pe care am înţeles şi noi la vremea respectivă că sunt plantate pe fonduri europene. (...) Practic vorbim acum de prima etapă dintr-un şantier. Cea de pregătire a terenului de fundare şi a fundaţiilor pentru aşternerea terasamentelor straturilor de formă şi altor elemente ale drumului”, a explicat pentru Digi24 Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.
 
Şantierul a fost inaugurat cu mare fast de Liviu Dragnea cu numai 5 zile înainte de a fi arestat. În cele 5 luni de la inaugurare s--a decopertat  un kilometru de covor vegetal şi se lucrează în continuare la terasamente.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a relansat luni, 30 septembrie, licitaţia pentru tronsonul 3 din Drumul Expres Craiova – Piteşti. Valoarea estimată a achiziţiei este de 999 milioane de lei, fără TVA.
 
Obiectul contractului scos luni la licitaţie de către CNAIR îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia tronsonul 3 din Drumului Expres Craiova – Pitesti, cunoscut ca "Autostrada Ford".
 
Valoarea estimată a contractului este 999,41 milioane de lei, fără TVA, potrivit anunţului din platforma de achiziţii publice SICAP.
 
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 8 noiembrie 2019, însă este posibil ca acesta să fie prelungit.
 
Tronsoanele 3 şi 4 din DX Craiova – Piteşti au mai fost lansate la licitaţie de către CNAIR în urmă cu doi ani, odată cu tronsoanele 1 şi 2.
 
În urma contestaţiilor în instanţă, licitaţiile pentru tronsoanele 1 şi 2 au continuat, dar cele pentru tronsoanele 3 şi 4 au fost anulate.
 
Drumul Expres Craiova – Piteşti va avea 121 km, 4 benzi de circulaţie ( 2 benzi pe sens), costul total al proiectului fiind de 3,77 miliarde de lei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Razvan.
9.10.2019, 13:43:41

Draga Afrodita, unde in articol este raspunsul la intrebarea din titlu? "Când ar trebui să fie gata drumul promis de 10 ani?"

+4 (4 voturi)
foarte atent
9.10.2019, 18:07:11

pai nu stie nimeni, ca cel mai probabil nici in 10 ani nu va fi gata...asa ca sa o luam ca o intrebare retorica !!

Adrian Popescu
9.10.2019, 18:49:56

asta e o performanta in sine , sa incepi lucrul cu o pauza de ...5 luni

Daniel S.
9.10.2019, 14:53:17

Daca reuseam sa-i punem si nenorocita aia de banda de urgenta, mai puneam si noi 120 km de autostrada la numarul ala penibil pe care il avem acum.

+3 (3 voturi)
Realist
9.10.2019, 18:04:09

Inceperea a fost amanata "la cererea agricultorilor" ?? Ha, ha - ce poanta buna ! Carevasazica, intreg traseul drumului expres trece exclusiv prin culturi infiintate cu fonduri europene - nu s-a putut face nimic pe nicaieri ! Ar rade si copiii de gradinita ...

+1 (1 vot)
Modifică Setările