Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Autostrada A1 Sibiu-Piteşti. Care este stadiul lucrărilor de pe lotul 1 VIDEO

0
27 Sep 2021 15:33:33
Autor: Melania Agiu
Foto Captura video
Foto Captura video

Progresul fizic al şantierului pentru construirea Lotului 1 din Autostrada Sibiu - Piteşti a depăşit 50%, au transmis reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Potrivit acestora, antreprenorul lucrează pe toate fronturile, dar cea mai mare concentrare de forţe este în zona viaductului Tălmăcel şi la excavaţiile din jur. 
 
„Progresul fizic al şantierului pentru construirea Lotului 1 din Autostrada Sibiu - Piteşti a depăşit 50%. Antreprenorul lucrează pe toate fronturile dar cea mai mare concentrare de forţe este în zona viaductului Tălmăcel şi la excavaţiile din jur.”, a transmis sursa citată pe Facebook.
 
Luna trecută, fostul ministrul al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţa: „De departe, cea mai amplă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu şi Boiţa este viaductul Tălmăcel. Cu o lungime de 650 de metri şi cu o înălţime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat şi executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu”, a scris pe pagina sa de Facebook, Cătălin Drulă.
 
Potrivit acestuia, segmentul Sibiu-Boiţa mai cuprinde:
 
- încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri şi lung de 400 de metri;
 
- 2 noduri rutiere;
 
- 2 spaţii de servicii;
 
- 27 de poduri şi pasaje;
 
- tot atâtea podeţe.
 
Pe traseul dintre Sibiu şi Boiţa sunt 27 de structuri, poduri şi pasaje, cel mai important fiind viaductul de la Tălmăcel. Contractul pentru proiectarea şi construirea primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti a fost semnat în primăvara anului 2019 pentru 613 milioane lei, iar termenul de realizare este de 36 de luni.
 
Compania Naţională de Administrare a infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, recent, că prelungeşte termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziţie publică Proiectare şi Execuţie „Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu”, până la data de 30 septembrie 2021.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările