Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Autostrada Dunăre - Marea Egee ar ajuta la dezvoltarea economică a României

34
25 Feb 2021 14:37:03
Autor: Afrodita Cicovschi

Reprezentanţii Large Infrastructure Projects din Bulgaria au prezentat joi proiectul Autostrăzii Dunăre - Marea Egee, un tronson din aceasta urmând să conecteze Bucureştiul cu reţeaua de autostrăzi deja existentă în Bulgaria şi Grecia, a informat Camera de Comerţ şi Industrie a României

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie s-a întâlnit joi cu reprezentanţii companiei bulgare, în scopul identificării unor soluţii optime de revitalizare a schimburilor comerciale care se desfăşoară în partea de Nord-Est şi cea de Sud-Est a Europei, mai exact între Marea Baltică şi Marea Egee, a informat CCIR într-un comunicat
 
"Lipsa unei infrastructuri adecvate în România continuă să pună mari probleme dezvoltării mediului de afaceri autohton. De aceea, un proiect atât de ambiţios ca acesta este nu numai oportun, ci chiar vital pentru dezvoltarea noastră economică. Proiectul propus de către oamenii de afaceri bulgari se va bucura de sprijinul CCIR, urmând să identificăm împreună modalităţile de punere în practică a acestuia. Este o oportunitate pe care România nu trebuie să o rateze, mai ales pentru că o astfel de autostradă, odată finalizată, va transforma şi Dunărea într-un coridor comercial important şi, implicit, va dezvolta Portul Constanţa. Totodată, Bucureştiul va fi legat direct cu autostrăzile Hemus, Trakia şi Maritsa din Bulgaria, iar mai apoi cu Egnatia Odos din Grecia, ceea ce se va traduce într-o creştere substanţială a volumului comercial cu aceste state", a declarat Mihai Daraban.
 
La rândul său, directorul general Large Infrastructure Projects, Roumen Markov, a precizat că proiectul Aegean to Baltic Sea Connection & Danube (ABC + De) are ca scop conectarea prin autostrăzi şi drumuri a părţilor nord-estice şi sud-estice ale Europei, astfel încât tranzitarea cu maşina din regiunea Baltică până la Marea Egee să devină o realitate de zi cu zi.
 
"Proiectul Aegean to Baltic Sea Connection & Danube (ABC + De) are ca scop conectarea prin autostrăzi şi drumuri a părţilor nord-estice şi sud-estice ale Europei, astfel încât tranzitarea cu maşina din regiunea Baltică până la Marea Egee să devină o realitate de zi cu zi. În prezent, acest drum este foarte dificil de realizat, autostrăzile fiind rare, inexistente sau nefiind interconectate. De aceea, autostrada Dunăre - Marea Egee reprezintă o prioritate pentru noi, fiind componentă esenţială a întregului proiect paneuropean", a precizat Roumen Markov. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

Lucifer
25.02.2021, 14:47:14

Eei, prea multe autostrăzi...strică....mai ales că se renunţă la motoarele pe benzină şi motorină.... Ne-am găsit şi noi să facem autostrăzi la spartul târgului, mai bine ne-am ocupa de CFR şi de transportul pe Dunăre.

-8 (16 voturi)
bovis.
25.02.2021, 15:16:55

Niste lideri adevarati nu gunoimea ce ne conduce si ne-a condus pana acum ar ajuta mult mai mult la dezvoltarea economica a tarii.

-4 (12 voturi)
Aura Z
25.02.2021, 15:29:58

Care gunoime prostrule? USR este linia 3 si 4 de securisti. Vezi familiile lor si cu ce se ocupau parintii si relatiile lor. Judecat in plm. :)))

-9 (19 voturi)
West
25.02.2021, 15:30:10

de unde banii de autostrazi si infrastructura?! banii vor merge ca si pana acum in pensii speeciale/de serviciu la 45 de ani si in salariile si sporurile bugetarilor( cu 70% mai bine platiti de cat cei ce produc acesti bani)! stat mafiot! de ce sa ne dezvoltam mai bine bagam banii in pensii speciale/de serviciu si in sporuri (de calculator) la bugetari! stat mafiot! aceeasi mizerie! fara reforme adevarate si cu pensiii speciale neeliminate, cel putin USR nu mai intra in parlament!

+7 (7 voturi)
Aura Z
25.02.2021, 15:31:30

Discutia despre autostrazi asociata cu Romania este pura fictiune. Nici macar segmentele alea din ardeal nu au vreo influenta majora in dezvoltarea locala. Discutii eterne pe marginea unor proiecte amanate la nesfarsit!

-4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările