Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Autostrada Sibiu-Piteşti: În ce stadiu se află lucrările la primul tronson şi când ar trebui să fie gata FOTO VIDEO

2
30 Oct 2020 15:19:37
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Asociaţia Pro Infrastructură
Foto Asociaţia Pro Infrastructură

Un ONG specializat în monitorizarea lucrărilor de infrastructură a publicat vineri fotografii şi imagini video care arată care este stadiul concret al lucrărilor la primul tronson din Autostrada Sibiu - Piteşti.

Autostrada Sibiu-Piteşti tronsonul 1 între Sibiu şi Boiţa se apropie de 30% stadiu fizic, ritmul lucrărilor fiind unul extrem de bun. 
 
Pe partea de terasamente subcontractorul Dimex a profitat la maxim de vremea prielnică şi a ajuns la 13-14 mii de metri cubi puşi în operă zilnic. În zona debleului principal de la Tălmaciu de unde se transportă materialul de umplutură pentru mare parte din şantier s-a început relocarea stâlpilor de înaltă tensiune.
 
La structuri se execută elevaţiile podurilor şi viaductelor principale, se finalizează ultimele podeţe, iar la viaductul din zona localităţii Veştem au fost ridicate deja majoritatea grinzilor. La cel mai mare viaduct de pe proiect de la Tălmăcel se înalţă cu ajutorul unui cofraj căţărător pilele ce vor ajunge la 30 de metri deasupra solului. 
 
„În ritmul actual, există toate şansele să circulăm pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Piteşti până la finalul anului 2022”, susţine Asociaţia Pro Infrastructură.
 

 

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Lucifer
30.10.2020, 15:40:46

Măi, ăştia or vrea autostrăzi peste noapte? 30 de ani ce-or fi făcut? Că parcă nu am auzit de ei.

Mihai Neagu
30.10.2020, 19:11:57

Pai sica a promis, ca atunci cand ajung la ciolan, Romania va avea o dezvoltare mai ceva decat SUA. Asa e, ... se vede de la o posta :) .

Modifică Setările