Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Autostrada Sibiu – Piteşti: Şase asocieri de firme au rămas în cursa pentru atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie a Secţiunii 2, Boiţia – Cornetu

0
25 Jul 2021 10:37:05
Autor: Melania Agiu
Foto: Asociaţia Pro Infrastructură
Foto: Asociaţia Pro Infrastructură

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că şase asocieri de companii au rămas în cursa pentru construirea lotului 2 Boiţa – Cornetu de pe Autostrada Sibiu – Piteşti.

„În cursul zilei de astăzi, 23 iulie 2021, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse în cadrul procedurii de atribuire Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu”, a transmis sursa citată.
 
Astfel, CNAIR SA a calificat, în urma aplicării criteriilor de selecţie, conform algoritmului de calcul aferent Criteriilor de selecţie nr. 1-5, următoarele candidaturi pe primele 6 locuri:
 
1. Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S.
 
2. Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. – Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.Ş. – Yapi Merkezi Inşaat Ve Sanayi A.Ş. – Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.
 
3. Asocierea Aktor S.A. – Rizzani De Eccher S.P.A.
 
4. Asocierea Strabag Srl – Acciona Construccion Sa
 
5. Impresa Pizzarotti & C S.P.A.
 
6. Astaldi Spa
 
În perioada imediat următoare, Autoritatea Contractantă va transmite invitaţia de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire – etapa de depunere a ofertelor – acestor candidaţi.
 
Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 20 septembrie 2021.
 
Amintim că până la termenul limită din 16 februarie 2021, au fost depuse 11 candidaturi pentru tronsonul de peste 31 de kilometri cuprins între Boiţa şi Cornetu, ultimul din cele cinci din Autostrada Sibiu – Piteşti care a fost scos la licitaţie.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 8 decembrie 2020 licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 2 Boiţa – Cornetu din Autostrada Sibiu – Piteşti.
 
Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu”, în lungime de 31,33 km.
 
Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 4,63 miliarde de lei şi 5,27 miliarde de lei, fără TVA. Durata contractului este de 148 luni şi cuprinde: 24 luni perioada de proiectare, 64 luni perioada de execuţie şi 60 luni perioada de garanţie a lucrărilor.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările