Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Badea, Hidroelectrica: Riscăm să ajungem în scenariul apocaliptic în care trebuie să stingem lumina

34
9 Dec 2021 14:40:01
Autor: Afrodita Cicovschi

Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, a spus joi, în cadrul audierilor care au avut loc în Parlament pe tema preţurilor la energie, că România riscă să ajungă în scenariul apocaliptic în care trebuie să stingă lumina.

„Targetul (de reducere a emisiilor pe care şi l-a asumat România - n. r.) este, din păcate, unul extrem, extrem de urgent. Suntem în ceasul al treisprezecelea, nici măcar nu mai suntem în ceasul al doisprezecelea în ceea ce priveşte tranziţia spre un sector energetic mai verde. Vedem că avem deficit de capacităţi de energie de ani de zile, ceea ce în România nu s-a mai întâmplat, preţul carbonului este la un nivel fără precedent, ceea ce va genera premisele închiderii accelerate a centralelor pe bază de combustibili fosili şi trebuie să punem ceva în loc foarte repede, altfel vom ajunge, sigur, în acel scenariu apocaliptic în care va trebui să stingem lumina. Aceasta este realitatea”, a subliniat şeful Hidroelectrica, potrivit Stirile TVR.
 
Potrivit acestuia,  multe dintre investiţiile în hidrocentrale ale companiei sunt blocate şi întârziate de autorităţile de mediu, pe motiv că ar distruge habitatele naturale. Badea a arătat că există situaţii în care Hidroelectrica vrea să schimbe echipamente vechi cu unele noi şi i se cer, de către autorităţile de mediu, studii de impact asupra mediului care durează ani de zile.
 
El a arătat că amenajările hidroenergetice nu distrug, ci creează habitate, iar zonele unde au fost construite hidrocentrale au fost ulterior desemnate situri Natura 2000.
 
„Este profund anormal. Este un exemplu de legislaţie care trebuie modificată. Nu cred că încălcăm vreo directivă europeană, nici legislaţia naţională. Nu există un impact suplimentar, sunt lucrări de mentenanţă normale”, a precizat şeful Hidroelectrica.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

Alex Donciu
9.12.2021, 14:54:33

PNRR este contra românilor și e făcut pe placul Corporațiilor din Vest. Nici nu se putea altfel, toată politica noastră este obedientă UE. Închidem Termocentralele. UE poate oricând obliga Rusia să livreze mult combustibil și la pret mic. O amenintă cu sanctiuni dacă refuză.....impinge NATO lângă Moscova. România nu poate nici măcar negocia cu Rusia. Cum să compromită Marsul occidental spre Est? Ce partid din România vrea să se sinucidă politic?

-5 (19 voturi)
Ionel Bibescu
9.12.2021, 16:16:18

Măi Donciule, mimetic prost lipsit de scrupule, chiar nu ai nicio rușine, comentezi ca proasta pe șanț orice subiect care îți pică la rând și faci o legatură ''anus contra naturii '' folosind aceiași narațiune stupida cu mama Rusie cea dreaptă și nenorociții de occidentali decadenți. Băi trol cu creier spălat, lasă-ne pe noi în sărăcia noastră și mergi tu să trăiești în blânda Rusie cu 30 de ruble pe lună într-o țară aproape falimentară pe care tu o prezinți ca un paradis ospitalier. Cretinoid patentat. Ura și la gară!

+6 (18 voturi)
Alex Donciu
9.12.2021, 16:27:22

Ionel Bibescu......Nu e mare brânză să te inchini Americii, slugoiule... Nu e nici un risc să te inchini Americii, viteazule.....curajosule.....

-3 (15 voturi)
plavanu'
9.12.2021, 15:06:25

https://www.libertatea.ro/stiri/romania-a-ajuns-sa-aiba-cel-mai-mare-pret-al-energiei-din-europa-electricitatea-a-atins-un-nou-record-peste-1-100-de-lei-pe-mwh-3778250 NE CONDUC NISTE TALHARI TRADATORI SI PROSTI. CLASA POLITICA DE HARAT DISTRUGE TARA SI POPULIMEA STA DOAR SA SE PLANGA SI NU FACE NIMIC.

+3 (9 voturi)
Nora Preda
9.12.2021, 15:26:51

Dupa el, raurile nu sunt habitate. La peste 30 de ani de la revolutie, oameni cu aceeasi gandire ceausista sunt la butoane. Vai de noi!

-1 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările