Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Banca Mondială a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României cu 0,7 puncte procentuale, la 4,4%

1
5 Jun 2017 12:42:27
Autor: News.ro

Banca Mondială a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României în 2017 cu 0,7% faţă de prognoza din ianuarie, la 4,4%, potrivit raportului actualizat referitor la Perspectivele Economiei Mondiale.

În ianuarie, Banca Mondială anticipa că economia României va avansa în acest an cu 3,7%.

Pentru 2018 şi 2019, estimarea referitoare la avansul eeconomiei României a fost majorată cu 0,3 puncte, la 3,7%, respectiv 3,5%.

”Contribuţia relaxării fiscale la creşterea economică va scădea, dar aceasta va pune presiune pe deficitul public şi cel extern”, se arată în raportul instituţiei financiare.

Comisia Europeană a anticipat în raportul de primăvară că România va înregistra în 2017 o creştere economică de 4,3%, cu 0,1 puncte procentuale sub estimarea inclusă în raportul de ţară publicat în februarie. Pentru 2018, Comisia a menţinut prognoza la un avans al PIB de 3,7%.

FMI a îmbunătăţit în aprilie estimarea de creştere a economiei României la 4,2%, de la ritmul prognozat anterior de 3,8%, dar avansul este totuşi sub cel de 5,2% anticipat de guvern. Pentru 2018, Fondul se aşteaptă ca PIB-ul României să crească cu 3,4%.

Guvernul anticipează pentru 2017 un deficit bugetar de 2,99% din PIB.

BERD a îmbunătăţit la rândul ei, în luna mai, estimarea referitoare la creşterea economiei României în 2017 cu 0,3 puncte procentuale, la 4%. Pentru 2018, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) anticipează un avans de 3,5% pentru economia românească.

În primul trimestru, economia românească a crescut cu 5,7%, pe serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, evoluţie care depăşeşte sensibil prognozele analiştilor, potrivit primelor estimări publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

C Dana
5.06.2017, 14:25:41

Dar unde e DNA, unde sunt oamenii sa iesim in strada, asa ceva nu se poate. A reusit Dragnea si PSD-ul sa corupa pana si FMI-ul!!!! Dar chiar in halul asta, domle? Sa nege evidenta, si anume ca Ro e in pragul colapsului, ca strazile sunt pline de someri dar pustii de masini fiindca oamenii nu mai au bani nici de benzina, intreprinderile se inchid unele dupa altele din lipsa de vanzari, pensionarii se prabusesc de foame pe strada si cate si mai cate grozavi care v-ar putea afecta emotional, deci ma opresc. Si felicitari redactiei ca n-a pus stirea pe prima pagina, o minciuna ca asta nu merita sa fie citita nici macar in gluma.

Modifică Setările