Banca Naţională deschide sesiunea de stagii de practică. Cine poate aplica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă eşti student, masterand sau doctorand al unei instituţii de învăţământ cu profil economic, financiar-bancar sau de afaceri, poţi participa la un stagiu practic de patru săptămâni la banca centrală a României.

În fiecare an, Banca Naţională a României organizează câte două serii de stagii de practică de câte maxim 4 săptămâni, la fiecare dintre acestea putând participa cel mult 6 persoane.

Datele la care încep stagiile de practică sunt 1 iulie şi 1 august.               

Direcţiile implicate în program şi domeniile de interes general, în cadrul cărora candidaţii vor propune tematici de cercetare concrete, sunt: Direcţia politică monetară, Direcţia modelare şi prognoze macroeconomice, Direcţia stabilitate financiară, Direcţia studii economice, Direcţia relaţii internaţionale, Direcţia Rezoluţie Bancară.

Banca Naţională a României nu acordă sprijin financiar participanţilor la stagiile de practică. Calitatea de participant la stagiile de practică din Banca Naţională a României nu asigură angajarea în instituţie.

Condiţii de eligibilitate

  • Calitatea de student sau participant la un program de masterat în domeniul ştiinţelor economice şi juridice.
  • Cunoaşterea limbii engleze.
  • Neparticiparea, în anii anteriori, la un stagiu de practică în cadrul BNR.

Documente necesare pentru înscriere

Transmitere a documentelor

Termenul limită de înscriere pentru desfăşurarea stagiilor de practică în BNR este după cum urmează:

- Pentru luna iulie – ulima zi de transmitere a documentelor este 31 mai 2018.

- Pentru luna august – ultima zi de transmitere a documentelor este 30 iunie 2018.

Candidaţii transmit documentele pe adresa de e-mail resurse.umane@bnro.ro. Scrisorile de recomandare pot fi transmise direct de persoanele care recomandă participanţii pentru stagiul de practică în BNR.

Lucrarea finală

Fiecare participant va întocmi o lucrare potrivit temei de cercetare stabilite.

Lucrările vor fi prezentate conducerii structurilor organizatorice unde candidatul şi-a desfăşurat activitatea, Banca Naţională putând valorifica, în activitatea proprie, concluziile sau rezultatele acestor lucrări.

În cazul în care lucrările respective sau cercetările aferente vor fi publicate ulterior de către participanţii la stagiile de practică sau vor fi prezentate în conferinţe, seminarii sau dezbateri, este obligatorie menţionarea BNR ca instituţie în care s-a desfăşurat stagiul de practică şi s-a elaborat lucrarea.

În urma finalizării stagiului de practică, participanţii vor primi un certificat din partea BNR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite