Băsescu, despre Fondul Suveran: Ce au făcut Dăncilă, Teodorovici şi Dragnea se numeşte jaf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu FOTO Mediafax

Ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, considerată deja neconstituţională de mai multe personalităţi ale economiei româneşti, este „cea mai mare samavolnicie împotriva României”, consideră fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Acesta se numeşte JAF ! Dăncilă şi Teodorovici, împinşi de la spate de Dragnea şi sub privirea îngăduitoare ale lui Tăriceanu, au săvârşit cea mai mare samavolnicie împotriva României, emiţând ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte susţine că aceştia „au încercat să-şi concretizeze acţiunea ticăloasă de jefuire a ţării prin lege”, lovindu-se „însă de CCR care a respins legea ca fiind neconstituţională în ansamblul ei”.

„Şi atunci Dragnea a apelat la supuşii de la palatul Victoria, numiţii Dăncilă şi Teodorovici, care au aprobat înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii printr-un OUG care încalcă şi Constituţia şi toată legislaţia României de funcţionare a societăţilor comerciale . Asta-i “pohta ce au pohtit” Dragnea şi Vâlcov, asta le-au servit la masă Dăncilă şi Teodorovici.

Cât de ticălos trebuie să fii ca după ce ţi-a spus oficial CCR că legea este neconstituţională, tu guvern să emiţi o ordonanţă de urgenţă cu acelaşi conţinut ? 

Acesta se numeşte JAF !

Trebuie oprit !

PS - Oare va îndrăzni odiosul Ciorbea să atace acest OUG la CCR? Cel mai probabil va prefera să mai primească un bacşiş de la Dragnea şi majoritatea parlamentară şi să plece într-un nou concediu că o fi surmenat ?”, încheie Băsescu.

Guvernul a adoptat, joi, Ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care ar urma să aibă o capitalizare de circa 9 miliarde de lei. 

Ulterior, vor fi stabilitate şi companiile care intră în Fond, a anunţat, joi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. 

Pe lista companiilor care ar urma să facă parte din Fond sunt firme precum Tarom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Romsilva, CFR Călători, CFR Marfă, aeroporturile din Bucureşti, portul Constanţa, Poşta Română sau Cupru Min.

Principalele puncte prezentate joi de ministrul Finanţelor, Eugen teodorovici:

• Scopul Fondului nu e privatizarea companiilor.

• Fondul va fi activ la participări în PPP şi va ajuta la finanţarea start-up-urilor, creşterea competitivităţii companiilor, crearea locurilor de muncă, dezvoltarea capitalui uman, etc.

• Vor fi respectate prevederile OUG 109 privind guvernanţa corporativă a companiilor.

• Se vor putea vinde prin listare peste 51% din capitalul firmelor, fără limită superioară căci aceasta este practica în cazul altopr fonduri şi pentru a demonstra autorităţilor UE că nu există limite bicrocratice puse de stat.

• Care sunt companiile ce vor intra în Fond se va stabili săptămâna viitoare.

• Statul avea doar doi reprezentanţi din cei 9 în conducerea Fondului Suveran.

Citeşte şi:

DOCUMENT Ponta susţine că Ordonanţa privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite