Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Blue Air s-ar putea lansa în imobiliare

1
23 Nov 2020 09:54:46
Autor: Afrodita Cicovschi

Compania aeriană low-cost Blue Air va intra pe piaţa imobiliară printr-un proiect amplu, pe un teren de lângă Pădurea Băneasa, Bucureşti. Deocamdată, investiţia este amânată de pandemie, potrivit informaţiilor obţinute de Profit.ro.

Potrivit profit.ro, terenul, în suprafaţă de circa 9,4 hectare, pe care se află o pădure de salcâmi, a fost adus în grupul Blue Air de acţionar printr-o firmă specială, Blue Air Investiţii.
 
Planul este de construire de imobile cu funcţiuni mixte: hotel, birouri, locuinţe şi comerţ, cu înălţimi de 9 şi 11 etaje. Înainte de a intra în proprietatea Blue Air, terenul a fost pe piaţă la vânzare.  
 
Pierderile economice suferite în contextul pandemiei COVID-19 au determinat însă compania aeriană Blue Air să apeleze recent la un împrumut de circa 300 milioane de lei, garantat de către statul român şi pentru care a fost pusă ipotecă de rang I atât pe teren, cât şi pe pădurea adiacentă.
 
Luna trecută, Blue Air a încasat prima tranşă din credit şi a anunţat că începe să ramburseze sumele datorate pasagerilor care şi-au anulat zborurile încă din primăvară. Astfel, planul imobiliar al Blue Air este amânat pentru o dată viitoare, însă nu este abandonat.
 
Un astfel de proiect ar necesita o investiţie de peste 100 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro bazate pe indicatorii urbanistici aprobaţi în vecinătate. Pe lângă componentele clasice ale unui proiect imobiliar mixt, Blue Air vrea să construiască aici şi un centru de trainig pentru piloţi.
 
Până la ora publicării acestei ştiri, reprezentanţii Blue Air nu au răspuns solicitării Adevărul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

staciu dan
23.11.2020, 11:46:42

Nu ar fi mai frumos sa dea inapoi banii pt biletele anulate ... ?

Modifică Setările