Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

BNR a scăzut la 3,8% prognoza de inflaţie. Isărescu: Nu suntem nici în prăpastie, nici pe marginea ei

4
8 Nov 2019 12:23:40
Autor: News.ro
Mugur Isărescu FOTO Mediafax
Mugur Isărescu FOTO Mediafax

Banca Naţională a României (BNR) a scăzut de la 4,2% la 3,8% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a coborât, de la 3,4% la 3,1%, prognoza pentru decembrie 2020, în contextul în care economia României nu este „nici în prăpastie, nici pe marginea ei”, a anunţat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

În august, BNR a menţinut la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a crescut, de la 3,3% la 3,4%, prognoza pentru decembrie 2020.

Vineri, Isărescu a a atras atenţia că cea mai mare parte a creşterii economiei este bazată pe consum, iar cererea nu are o creştere sustenabilă.

„Nu suntem nici în prăpastie, nici pe marginea ei. Însă, cea mai mare parte a creşterii economice este bazată pe consum. Cererea şi-a menţinut ritmul crescut de creştere, iar această creştere nu este la un nivel sustenabil”, a avertizat Isărescu.

Isărescu consideră că va ajunge la o înţelegere cu noul Guvern în ceea ce priveşte politica fiscală.

„Ne vom înţelege cu noul Guvern pentru a nu avea o politică fiscală discreţionară. Vom analiza măsurile avute în vedere în domeniul salarial, acestea fiind foarte importante”, a spus guvernatorul.

BNR a atras atenţia de mai multe ori, în trecut, asupra creşterilor accelerate a cheltuielor cu salariile şi pensiile, cheltuieli care pun presiune pe inflaţie şi pe competitivitatea economiei româneşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

LochRoagPM
8.11.2019, 12:54:07

Hai băi mai lasă-ne cu prognozele astea! Adică vrei să spui că gu-ver-na-rea de-zas-troa-să și-a fă-cut tria-ba și să nu îl cre-dem pă li-be-alul bu-Je-tar dă driap-ta dân dial că sun-tem în pră-pas-ti-e șî în aer? Păi tu nu vezi că orlando a capitalizat CECbank și nu mai poate să-l privațizeze pedeleaua ?! klauSS von hermannstadt are perfectă drieptate când zice că suntem în aer! governatorule , minți dă îngheață pele acum în plină vară de noiembrie! Suntem în prăpastie de peste 3 ani . Așa că nu ne mai minții cu prognozele tale la fel cum fac și femeiul și berdul care șî alea sunt controlate de pesedea! Raus herr klauSS!

+1 (1 vot)
Omu' Petru
8.11.2019, 14:22:00

STUDIU DE CAZ Va rog sa priviti postarea de mai sus pentru a putea caracteriza personajul amuzant care ne-a inseninat subit aceasta zi ... - om adult, el inca silabiseste precum un copil; - despartirea cuvintelor intre ele prin spatii este la fel de corecta ca si despartirea gandurilor unele de altele; - litera mica de la inceputul propozitiei indica surescitare in momentul conceptiei frazei; - virgula este folosita o singura data, totul e fluid in mintea lui; - folosirea semnului exclamarii in exces indica un personaj calm si linistit; - este evident ca a folosit un program care plaseaza automat diacriticele, lui fiindu-i probabil lene; - vorbeste germana perfect si reuseste gratioase rime involuntare. Concluziile sunt clare. 1) omul e stabil, stie sa scrie si sa citeasca; 2) e undeva la 25-30 de ani, cu o educatie deficitara; 3) sta prost cu banii si "munceste" cu multa convingere in scopuri patriotice. Doctorul recomanda sa il evitati. URMATORUUUL!

-2 (2 voturi)
LochRoagPM
8.11.2019, 17:25:49

omu petlu, nenea petlu...! Fălă hoție, vlem să cleștem mali, căzătulă! Nu ne place de petlov, noi vlem cu kodlulla! Cât desple bani, am la gleu și-ți fac paldesiu tataie săculici cu specială! Raus herr klauSS und veo!

+1 (1 vot)
imsi imsi
8.11.2019, 13:20:08

Pai cum ca zice economistul de carton al PNL ul ca suntem pe moarte ? Se poate sa l contrazici pe Orban ? Adica economia merge bine si toate minciunile pnl iste sunt de fapt minciuni ordinare ?

+2 (2 voturi)