Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Bugetul pentru finanţarea proiectelor prin PNDL, epuizat. Cum vor fi plătite facturile pentru lucrările realizate

0
23 Jun 2021 16:06:55
Autor: Melania Agiu
FOTO: Guvernul Romaniei
FOTO: Guvernul Romaniei

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a clarificat, miercuri, că toate facturile Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), depuse până în 15-17 iunie, vor fi plătite până în 20 iulie, iar cele care sosesc după această dată vor fi plătite în vară, după rectificarea bugetară.

Ministrul Dezvoltării face precizările în urma informaţiilor apărute în presă privind decontarea facturilor pentru lucrările realizate la obiective incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
 
„Investiţiile locale pot continua. Vom plăti, până în 20 iulie, toate facturile PNDL depuse până în 15-17 iunie. Cele care sosesc după această dată vor fi plătite în vară, după rectificarea bugetară. Între cele două plăţi nu va fi mai mult de o lună. Autorităţile locale pot face plăţile din buget, cu decontare ulterioară, este o procedură legală obligatorie, obişnuită. Nu sistăm lucrările, nu oprim dezvoltarea!”, a transmis ministrul Cseke Attila.
 
Ministerul Dezvoltării a informat primăriile, printr-o scrisoare, că au fost epuizate fondurile din PNDL pentru anul în curs, recomandarea fiind să finanţeze proiectele din surse proprii sau să sisteze lucrările. 
 
„Ministerul Dezvoltării a epuizat creditele bugetare alocate Pogramului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru anul în curs. (...) Aveţi posibilitatea să decontaţi bunurile achiziţionate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistaţi lucrările”, se arată în scrisoarea transmisă de ministrul Cseke Attila primarilor.
 
Ulterior, şi premierul Florin Cîţu a anunţat, într-un mesaj pe Facebook, că „toate lucrările de investiţii prin PNDL vor fi finanţate de Guvernul României, conform legii”.
 
„Ultimele tranşe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plăţile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obişnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toţi aleşii locali că toate facturile conforme vor fi achitate şi reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posiblitatea să decontăm cât mai mult”, a scris premierul.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările