Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Bugetul UE pentru redresare: Comisia propune un nou Program pentru sănătate EU4Health cu un buget de 9,4 miliarde de euro

1
28 May 2020 17:27:29
Autor: Elena Deacu
EU4Health va aduce o contribuţie semnificativă la recuperarea post-COVID-19 Sursa news.ro
EU4Health va aduce o contribuţie semnificativă la recuperarea post-COVID-19 Sursa news.ro

Comisia a propus un nou program ambiţios de sănătate, independent, pentru perioada 2021-2027 - Programul de sănătate EU4Health, cu un buget de 9,4 miliarde de euro.

EU4Health va aduce o contribuţie semnificativă la recuperarea post-COVID-19, având o populaţie a UE mai sănătoasă, îmbunătăţind rezilienţa sistemelor de sănătate şi promovând inovaţia în domeniul sănătăţii. Acesta va umple golurile identificate în contextul crizei COVID-19 şi va avea grijă ca sistemele de sănătate ale UE să fie suficient de rezistente pentru a face faţă ameninţărilor noi şi viitoare la adresa sănătăţii.

Comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, a declarat: „Cu pachetul de redresare şi bugetul revizuit al UE pentru următorii şapte ani, propunem o viziune strategică pentru a aborda atât situaţia curentă, cât şi provocările viitoare. Ca parte a acestui pachet, noul program EU4Health va schimba jocul, va aduce o adevărată schimbare de paradigmă în modul în care UE se ocupă de sănătate şi un semnal clar că sănătatea cetăţenilor noştri este mai mult ca niciodată o prioritate pentru noi toţi.”

Cu programul de sănătate EU4Health, acum va fi posibil ca UE să gestioneze mai bine ameninţările transfrontaliere la adresa sănătăţii, să se asigure că medicamentele sunt disponibile şi accesibile şi să consolideze sistemele noastre de sănătate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
28.05.2020, 17:42:29

Expresia .. " ... sănătatea cetățenilor noștri ... " a cam început să fie sinonimă cu problema COVID .. Nu ai COVID .. înseamnă că ești super ok .. Ai COVID ...ești demn de toată atenția eroilor și toată lumea e preocupată de sănătatea ta ... . Sunt curios dacă vor rezolva ..măcar în parte ..problema nosocomialelor .. Sau măcar dacă vor încerca !