Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Bugetul UE pentru redresare: Iniţiativa REACT-UE de 55 miliarde de euro va ajuta la coeziunea statelor membre

1
28 May 2020 17:47:25
Autor: Elena Deacu

Comisia Europeană propune o nouă iniţiativă REACT-UE, pentru a spori sprijinul pentru coeziune acordat statelor membre pentru ca economiile lor să devină mai reziliente şi mai sustenabile în faza de redresare după criză. Acest lucru va contribui la reducerea decalajului dintre primele măsuri de răspuns şi redresarea pe termen mai lung.

Programe precum Fondul social european şi Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane pot fi completate utilizând o parte din noile fonduri în valoare de 55 miliarde euro puse la dispoziţie. Dincolo de răspunsul imediat la criză, politica de coeziune va fi crucială pentru asigurarea unei redresări echilibrate pe termen lung şi va evita asimetriile şi diferenţele privind ritmul creşterii între statele membre şi în interiorul acestora.

Prin urmare, Comisia îşi adaptează şi propunerile de viitoare programe de coeziune şi de politică socială pentru a acorda un sprijin şi mai puternic investiţiilor în scopul redresării, de exemplu: în ceea ce priveşte rezilienţa sistemelor naţionale de sănătate, în sectoare precum turismul şi cultura, în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii, privind măsurile de ocupare a forţei de muncă în rândul tinerilor, educaţia şi competenţele şi măsurile de combatere a sărăciei în rândul copiilor.

Comisia consolidează, de asemenea, Mecanismul pentru o tranziţie justă, un element-cheie al Pactului verde european, pentru a garanta echitatea socială în tranziţia către o economie neutră din punct de vedere climatic în regiunile cele mai vulnerabile cu un consum ridicat de cărbune şi cu emisii ridicate de dioxid de carbon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
28.05.2020, 18:23:13

Uniunea Europeană poate trimite României ..mii de miliarde de euro ... Dacă îi vor gestiona aceeași oameni, aceleași grupări mafiote de până acum .. toată chestia asta va rămâne o simplă știre .. Nici nu vom ști că banii ăia au existat ... Înainte de a veni banii ăia , dacă vor veni ... ar fi bine să să se reia la un nivel înalt, lupta anti corupție .. Lupta anti hoție ! . Vedeți vreun parlamentar dornic să deschidă subiectul ..????????? :)))))))))))))