Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Bugetul UE pentru redresare: Mecanismul de redresare şi rezilienţă de 560 milioane de euro va ajusta cele mai afectate state

1
28 May 2020 17:24:11
Autor: Elena Deacu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Elementul central al planului de redresare al UE va fi un nou Mecanism de redresare şi rezilienţă. Scopul mecanismului este acela de a sprijini investiţiile şi reformele care sunt esenţiale pentru o redresare durabilă, de a îmbunătăţi rezilienţa economică şi socială a statelor membre şi de a sprijini tranziţia verde şi tranziţia digitală.

Mecanismul va fi disponibil pentru toate statele membre, dar sprijinul va fi concentrat în cele mai afectate părţi ale Uniunii, unde nevoile în materie de rezilienţă sunt cele mai mari. Acest lucru va contribui la contracararea diferenţelor din ce în ce mai mari dintre statele membre şi la pregătirea economiilor noastre pentru viitor. Mecanismul de redresare şi rezilienţă va fi clar integrat în semestrul european. Statele membre vor elabora planuri de redresare şi de rezilienţă în cadrul programelor lor naţionale de reformă.

Mecanismul vine cu un buget propus de 560 de miliarde de euro prin instrumentul „UE – noua generaţie” pentru a contribui la finanţarea planurilor de redresare şi de rezilienţă ale statelor membre. Acesta va include un grant în valoare de până la 310 miliarde de euro şi va putea acorda împrumuturi în valoare de până la 250 de miliarde de euro. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
28.05.2020, 18:26:53

Susțin lupta anti corupție ! . Sumele de bani sifonate, furate de grupările mafiote înregimentate sub stindard politic .. sunt mai mari decât ceea ce ne dă Uniune Europeană ...