Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Câciu: Afirmaţia că angajaţii din privat îi ţin în spate pe cei de la stat este greşită. 32% din contribuţiile pentru pensii vin de la bugetari VIDEO

53
29 May 2022 14:15:30
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a făcut duminică o paralelă din punct de vedere al contribuţiilor între angajaţii din mediul privat şi cei de la stat, afirmând că, deşi numărul bugetarilor este mult mai mic, valoarea contribuţiilor pentru pensii este mult mai mare.

 
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a făcut duminică o paralelă din punct de vedere al contribuţiilor între angajaţii din mediul privat şi cei de la stat, afirmând că, deşi numărul bugetarilor este mult mai mic, valoarea contribuţiilor pentru pensii este mult mai mare.
 
„În mediul privat lucrează circa 5,6 milioane de angajaţi, iar la stat circa 1,2 milioane. Afirmaţia că angajaţii din privat îi ţin în spate pe bugetari este greşită.
 
Şi vă dau un singur exemplu: 32% din contribuţiile pentru pensii provin de la bugetari.
 
„Eu nu aş vrea niciodată să abordăm salariaţii pe... de unde provin. Salariaţii trebuie abordaţi din altă perspectivă, din punctul meu de vedere, a eficienţei productivităţii muncii, la cum ajută fiecare dintre ei ca mediul economico-social să crească”, adaugă Câciu. 

Conform ministrului, în condiţiile în care se vorbeşte despre stabilitatea locului de muncă în mediul bugetar autorităţile au luat măsuri în aşa fel încât să existe o menţinere a locurilor de muncă şi în zona privată, el invocând pachetele de măsuri de sprijin pentru economie adoptate în ultima perioadă. El a reafirmat că „cea mai bună protecţie socială de face prin locul de muncă, în sensul în care e cel mai sigur pentru orice cetăţean să aibă un loc de muncă sigur şi stabil”.

Ministrul a precizat că poartă încă de la începutul anului discuţii cu mediul de afaceri „cu privire la soluţii fiscale” care ar trebui implementate în economie.

„Nu o să intru în abordarea despre un tip de impozit sau altul la acest moment, aştept să avem toate analizele şi să avem decizia asupra modului în care statul român înţelege să-şi consolideze economia. Regimul fiscal este un element de consolidare a economiei, nu este un element de sancţionare a economiei şi ăsta este un principiu pe care mulţi l-au uitat şi, dincolo de toate, trebuie să existe o echitate fiscală între cei care fac business în România, dar şi o echitate socială din perspectiva celor care muncesc în România”, a adăugat Adrian Câciu.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

53 Comentarii

Nicolae Zagura
29.05.2022, 14:04:59

Și veniturile bugetarilor generatoare de contribuții pentru pensii de unde vin, d-le ministru AL FINANȚELOR ?

+43 (45 voturi)
corcoduşă
29.05.2022, 14:26:49

Dacă-s bugetari, contribuțiile nu și le plătesc ei, ci alții plătesc pentru ei. Avem un nr. fantastic de mare de bugetari raportat la populație (1.200.000). Polonia are cam 800.000 de bugetari la o populație dublă față de a României (37,95 milioane locuitori în 2020). Și cu toate astea, psd-pnl-udmr tot mai vor să facă zeci de mii de angajări la buget în următoarele săptămîni.

+29 (33 voturi)
Charles Franc
29.05.2022, 14:32:08

fuhi ,a de aici cu povestile...toti banii primiti de bugetari(nu intra aici angajatii la societatile comerciale de stat) sunt de la privati, , ca apoi statyul ii muta dintr-un bzunar in altul e doar o scmataorie ieftina, daca nu ar veni banii d ela privati nu ar avea cu ce plati salariile bugetarilro ca aia sa plateasca cei 34% de care ne abureste asta...cand era analist la TV parea ca stie mai multe decat acum cand a devenit ministru

+20 (20 voturi)
L. L.
29.05.2022, 14:43:20

Pai sa faca salarii de 1 milion de euro pe luna la angajatii de la stat si o sa aiba contributii suficiente la buget! Ha,ha, ha, ha.........

+24 (24 voturi)
muresan anna
29.05.2022, 14:50:28

Si banii bugetarilor de unde vin? Oare cat intelege individul acesta?

+20 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (53)

Modifică Setările