Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Câciu, despre amânarea ratelor bancare: Vor beneficia cei care pot dovedi că le-au crescut cheltuielile cu 25%

1
25 May 2022 13:53:11
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Finanţelor, Adrian Căciu, a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că în ultima şedinţă de Coaliţie s-a luat decizia de a amâna ratele la credite atât pentru persoanele fizice, dar şi pentru cele juridice.

„Categoric nu vor beneficia toate persoanele împrumutate. Este doar pentru cei care au dificultăţi la plata ratelor. Se va prelungi scadenţa cu o perioadă similară, dar nu este o scutire, ci o amânare. 

Criteriul pentru a se califica este creşterea cheltuielilor /familie sau a cheltuielilor/companie cu 25%. Procedura va fi destul de simplă, dar acest lucru s-a agreat cu sistemul bancar. BNR va aviza acest proiect şi va emite o metodologie
 
Această ordonanţă va fi avizată şi de BNR şi vom avea un punct de vedere şi de la Asociaţia Română a Băncilor.
 
Ne manifestăm solidaritatea de a veni cu un instrument în favoarea celor care au credite. Fiecare îşi va face propria analiză, putând opta fie pentru trecerea de la Robor la IRCC, fie pentru refinanţare, fie pentru amânarea plăţii ratelor bancare.
 
Mecanismul este acelaşi ca cel folosit în pandemie. Va fi nevoie ca oamenii să demonstreze că le-au crescut cheltuielile pentru a putea beneficia de amânarea ratelor”,, a declarat ministrul.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
25.05.2022, 14:19:41

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările