Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Finanţelor: Salariile care nu au fost majorate la 1 ianuarie vor creşte cu o pătrime VIDEO

4
29 Jun 2022 15:03:59
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că salariile care nu au fost majorate la 1 ianuarie vor creşte cu o pătrime.

Întrebat de un jurnalist dacă a văzut vreun proiect care stipulează majorarea unor salarii, ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a spus că „toate salariile care nu au fost majorate la 1 ianuarie vor creşte cu o pătrime”.

„A fost stabilită, dacă nu mă înşel, anunţată o creştere cu o pătrime a salariilor pentru toată lumea care nu a primit de la 1 ianuarie. Dacă nu mă înşel, o creştere cu o pătrime”, a răspuns ministrul întrebării jurnalistului.

Cel mai probabil, majorările vor fi aprobate la rectificarea bugetară, urmând să se aplice de la data de 1 iulie.

VIDEO Afirmaţia ministrului poate fi auzită de la min 44

La finalul lunii mai, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de cameră decizională, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie cu o pătrime din diferenţa de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017 pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021.

Deputaţii au adoptat şi majorarea cu 15% „pentru complexitatea muncii” a salariilor pentru angajaţii din ministerul Transporturilor şi ministerul Culturii, precum şi pentru cei din Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi din Ministerul Sportului. Totodată, personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătăţii beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 25%.
 
De asemenea, personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri externe rambursabile, în baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de împrumut adoptate de Parlamentul României, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.
 
Este vorba despre cei care lucrează cu fonduri externe nerambursabile, altele decât fondurile europene nerambursabile.
 
Pentru a intra în vigoare majorările, cele două legi trebuie promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

muresan anna
29.06.2022, 15:25:00

De unde aveti bani? Sau acesta este scopul noilor taxe! Ce greu e la stat, unde se gasesc portite de salarii fara competenta, doar ca esti prins intr-o organigrama!

+4 (8 voturi)
123 ABC
29.06.2022, 18:42:33

Bine ca aveti bani .... Eu as spune sa le mariti de 4 ori,ca sa carpe occidentalii de invidie de cat de bine o duc bugetarii in tara noastra! Si nu uitati ...un imprumut , in euro , facut de tara la 10 -15% dobanda in valuta e benefic in momentul asta . Nu de alta, dar pana la votul din 2024 trebuie sa tot majorati salariile .... Ca tot veni vorba , de ce nu va imprumutati de la populatie cu 7-8% dobanda in Euro , si preferati banii din exterior ?

+2 (2 voturi)
corcoduşă
29.06.2022, 19:23:46

Cît tupeu! După ce că trăiesc pe spinarea contribuabililor, să le mai crească și salariile! Majoritatea bugetarilor au salarii uriașe, n-au nevoie de creșteri. Dacă ar crește salariile bugetarilor, ar crește și diferența dintre salariul celor din privat (cei mai mulți cu minimul pe economie) și bugetari, care au salarii fantastic de mari pentru Romania. Ar trebui în primul rînd să crească salariul minim din vara asta, iar de la 1 ianuarie să crească iar. În țările din vest, bugetarii au cam 60% din salariile celor din privat, asta înseamnă o economie sănătoasă. Iar creșterile salariale ale bugetarilor sunt suportate de amărîții din privat. Deja Romania devine un stat sclavagist, unde bugetarii sunt stăpînii, iar cei din privat sclavii care le plătesc salariile și pensiile speciale.

+1 (1 vot)
australis
29.06.2022, 21:36:31

Bine bah scarbelor, dar la privat salariile minime ? maca-v-ar cancerul de paraziti

+1 (1 vot)
Modifică Setările