Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Când se deschid primele magazine „Alimentara“ şi „Aprozar“

6
12 Sep 2019 19:09:09
Autor: Elena Deacu
De neuitat, cozile la celebrele magazine „Alimentara” FOTO Getty Images
De neuitat, cozile la celebrele magazine „Alimentara” FOTO Getty Images

Primele magazine de stat de tipul fostelor „Alimentara“ şi „Aprozar“ se vor deschide la începutul lunii octombrie şi ele vor vinde exclusiv produse româneşti, urmând să concureze cu hipermarketurile.

„Am închiriat spaţiile, am făcut proiectele de execuţie, am semnat contractele pentru aparatura necesară şi ne-am apucat să lucrăm. Primele magazine vor fi deschise în data de 7 octombrie, conform proiectului de execuţie“, a declarat pentru Ziarul Financiar Adrian Izvoranu, preşedintele Casei de Comerţ Unirea.

În primă fază, vor fi deschise două magazine în Bucureşti, unul va fi deschis în Piteşti, unul în Slatina, unul în Craiova şi unul în Timişoara, potrivit lui Izvoranu. Oficialul estima, recent, că sunt în plan de a fi deschise un număr de 60 de magazine.

Magazinele, ofensiva lui Dragnea la supermarketuri

Liviu Dragnea anunţa în data de 10 martie că vrea să refacă reţeaua de aprozare în România, deoarece supermarketurile vând produse de slabă calitate. „Trebuie să facem Casa română de comerţ pentru că aş vrea să fim siguri că atunci când un copil muşcă dintr-un măr e curat sau când cumpărăm o roşie să aibă gustul şi mirosul de roşie. Sau că brânza cumpărată are şi lapte în ea. Mi s-a spus că nu mai avem ce face: ba mai avem ce face. De ce să nu refacem reţeaua de aprozare în România? Nu e comunism”, spunea atunci Dragnea.

Între timp, Ministerul Agriculturii pregătise deja terenul şi înfiinţase Casa de Comerţ Unirea, o societate cu capital de stat, ale cărei atribuţii sunt şi de dezvoltare a unei reţele naţionale de magazine în centrele de mare consum.

În iulie, Adrian Izvoranu declara că reprezentanţii Casei de Comerţ Unirea fac selecţia producătorilor, creează centre de colectare mobile şi fizice şi consolidează unităţi de procesare existente.

Magazinele vor fi deschise în centrele dezvoltate ale ţării, deoarece reprezentanţii societăţi îşi propun să stimuleze consumul de produse româneşti din magazinele de proximitate, echilibrând astfel balanţa comercială dintre importuri şi exporturi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Tomescu Tom
12.09.2019, 19:32:28

Ideea nu este rea ! Insa este controlata de partid ...si vor participa doar oamenii lor ! Si cum psd-istii sunt arhi cunoscuti pentru " cinstea si corectitudinea " lor ... :)))) .... o sa gasim rosii grecesti, vandute ca fiind romanesti .... de ex ...

+3 (9 voturi)
Cel Mare Scarambeu
12.09.2019, 21:16:32

De ce nu deschideti primul magazine direct la Rahova ca sa se bucure si puscariasul neamului de el???

0 (6 voturi)
Smeritu Pahomie
13.09.2019, 01:52:23

...pai si daca le deschide...tot "prin usa din dos" face livrarea gratis catre maharii PDSR...iar laturile.. la vanzare la Clasa Muncitoare strans unita in jurul Partidului....

Sauca George
12.09.2019, 22:52:05

Sunt ffff curios ce vor vinde aceste aprozare in decembrie? Rosii de unde? Sau alte legume....

+3 (3 voturi)
Alexandru Preda
13.09.2019, 00:15:53

Idee buna. Sa mâncăm mai sănătos.

-2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările