Când am putea circula pe cei 430 km din Autostrada Moldovei, de la Ploieşti la Siret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autostrada Moldovei, A7, care leagă de la Nord la Sud Moldova, este unul dintre proiectele propuse la finanţare prin PNRR, iar în anul 2026 conform condiţionalităţilor specifice acestui instrument de finanţare europeană, trebuie finalizat, spune ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor a participat miercuri, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de premierul Ludovic Orban, la deschiderea traficului pe tronsonul de autostradă al Centurii Bacău, un proiect finalizat înainte de termenul contractual care era sfârşitul lunii ianuarie 2022.

„Mă bucur că în timpul Guvernului Orban am reuşit să dăm în trafic primii kilometri din Autostrada Moldovei, cei 16 km la profil de autostradă din VO Bacău. Concluzia este doar una: SE POATE şi în România să finalizăm proiecte de infrastructură de transport înainte de termen”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Acesta menţionează că în anul 2020 au fost asigurate resursele financiare necesare derulării proiectului prin plăţi efectuate în valoare de 467 milioane le, comparativ cu facturi plătite în cuantum de 126 milioane lei, până în noiembrie 2019. De asemenea, a fost revizuit acordul de mediu şi s-a obţinut finanţarea europeană în valoare de 143 de milioane de euro.

„Autostrada Modovei, A7, care leagă de la Nord la Sud Moldova, este unul dintre proiectele propuse la finanţare prin PNRR, iar in anul 2026 conform condiţionalităţilor specifice acestui instrument de finanţare europeană, trebuie finalizat. Este un proiect matur care este în grafic şi sunt încrezător că va evolua conform aşteptărilor, astfel încât în anul 2026 să se circule pe cei aprox. 430 de km de la Ploieşti la Siret”, a scris ministrul Lucian Bode.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite