Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cât de lungă e lista lungă la stat

9
13 Apr 2020 11:29:14
George Butunoiu

Când au făcut legea cu recrutarea “managementului privat” la stat, obligaţi de FMI şi de Banca Mondială în 2012, scria că angajatorul (statul) e obligat să ia oamenii “doar de pe listă scurtă” de la firma de recrutare.

Dar când au venit primele liste scurte şi şi-au dat seama în ce s-au băgat, au făcut imediat o modificare în lege. Şi au făcut-o atât de discret, încât nu a observat nimeni, nu a vorbit nimeni vreodată despre asta în public. În fond, ce mare lucru era, au mai strecurat doar 4 (patru) cuvinte în cărţoiul acela de lege, adică o nimica toată: “doar de pe lista scurtă SAU DIN CEA LUNGĂ”.

Şi au rezolvat problema! După aceea, discuţiile se desfăşurau mult mai simplu, fără poticneli:

– Dom ministru, aoleu, băiatu nostru nu e pe lista scurtă a lui Butunoiu!
– Spune-i să trimită lista lungă!
– Dom ministru, da nici în asta lungă nu e!
– Atunci spune-i să trimită lista cu toţi cei care au trimis CV-ul!
– Dom ministru, dom ministru, l-am găsit! Ia uitaţi-l, e în listă, mânca-l-ar tata…
– Păi nu ţi-am zis eu că se rezolvă? Fă-mi legătura la partid, să-i anunţ că pregătim hârtiile!
(sună telefonul)
– Dom preşedinte, sunt eu, să trăiţi! S-a rezolvat, până deseară facem hârtiile de numire. Da, da, totul perfect legal, sigur, e în lista lungă a lui Butunoiu…

Asta a fost la început. După aceea nici nu se mai încurcau cu fleacuri şi cu mofturi din astea cu liste scurte, liste lungi. Îmi cereau de la început lista cu toţi cei care au trimis CV-ul şi problema era rezolvată.

Şi, prin nu ştiu ce coincidenţă, întotdeauna cel pe care voiau să-l angajeze era în listă! Lista lungă a lui Butunoiu…

Se mai găsea câte un ziarist să întrebe, din când în când: Dom ministru, dar cum a ajuns jigodia asta pe post? Păi cum au ajuns şi ceilalţi! Am făcut recrutarea cu managementul privat ca la carte, după lege, cu o firmă de recrutare. Şi Butunoiu ni l-a dat! Uitaţi, e în listă!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Mircea B.
13.04.2020, 12:25:59

Ei, aveați o soluție, dle Butunoiu daca e să vorbim. Lista scurtă, e lista scurtă. Iar lista lungă...trebuia să mai adaugați 3-4 la lista scurtă. Adică listă mai lungă, dar nu atât de diluată incât să intre toti lipitorii de afișe. Că așa, vin eu și vă intreb : lista lungă actuală, pentru care scop e, la ce e buna ea?

+1 (1 vot)
George Butunoiu
13.04.2020, 12:39:03

Citeste de mai multe ori articolul, daca nu intelegi din prima... GB

-1 (3 voturi)
Un Observator
13.04.2020, 12:26:35

Si stimate George de ce ai tacut pana acuma? Pentru ati umple buzunarul iar acuma faci pe lupul moralist. Esti mana in mana cu mafia partidelor si esti tare mandru de asta. Daca vrei sa scrii niste articole, scrie ceva util nu pseudoarticole prostesti. Nu mai te da mare recrutor, deoarece esti foarte mic. Ai prins contracte cu statul pentru ca ai pupat. Provocarea mea ramane valabila. Va bagati?

+3 (3 voturi)
George Butunoiu
13.04.2020, 12:38:21

Citeste de mai multe ori articolul, daca nu intelegi din prima... GB

-1 (3 voturi)
Un Observator
13.04.2020, 12:45:46

@G.B. vati complacut sa faceti aceste mismasuri. Nu aveti coloana verticala. Nu fiti Lupul Moralist si dativa arama pe fata. Sunteti in clica partidelor. Va intereseaza numai bani si atata. Daca ati avea demnitate ati iesi din aceasta clica si ati spune pe nume, ati da exemple concrete. Dar nu vreti asta ca va pierdeti finantarea.

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările