Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cât vor plăti studenţii pentru chirie în noul an universitar

0
18 Aug 2010 12:36:07
Autor: adevarul

În perioada 10 martie - 10 august 2010, preţul solicitat pentru închirierea garsonierelor din Bucureşti a scăzut cu 7%, în timp ce pentru apartamentele cu 2 şi 3 camere, scăderile înregistrate au fost de peste 10%.

În prezent, chiria unei garsoniere în zone precum Drumul Taberei, 1 Mai, Titan, Militari, Vitan sau Dristor porneşte de la 170 de euro/lună, potrivi tunei analize a portalului imobiliare.ro.  Pe de altă parte, pot fi găsite apartamente cu două camere la preţuri începând de la 250 de euro/lună în zone precum Tei, Fizicienilor, Brâncoveanu, Morarilor sau Kogălniceanu. Studenţii pot alege apartamente cu trei camere pentru preţuri care pornesc de la 320 de euro/lună în Tineretului, Titan sau Drumul Taberei.

Cluj-Napoca , scăderi mici de preţuri

Cluj-Napoca este centrul universitar în care panta de scădere a preţului chiriilor a fost cea mai lentă. Astfel, preţul cerut pentru închirierea garsonierelor şi apartamentelor cu trei camere a scăzut cu puţin peste 6%, iar pentru cele cu două camere cu 3%. În zona Zorilor, de exemplu, studenţii pot închiria apartamente cu o cameră cu 150-180 de euro/lună. În această perioadă preţurile apartamentelor cu două camere pornesc de la 180 de euro/lună în Mănăştur, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 300 de euro/lună, în Grigorescu, Gheorgheni, dar şi în Mărăşti şi Semicentral, potrivit imobiliare.ro.

Iaşi, ieftiniri de peste 9%

În Iaşi, scăderi mari de preţ au fost înregistrate la garsoniere, dar şi la apartamentele cu două camere, preţul acestora scăzând cu 9%. Chiar dacă este vorba de o scădere mai mică şi preţul apartamentelor cu trei camere a coborât în intervalul analizat cu 7%. Astfel, pentru noul an universitar, studenţii din Iaşi pot găsi garsoniere care pornesc de la 120-140 de euro/lună în zone precum Tătăraşi, Podu Roş, Păcurari, Podul de Piatră sau Nicolina. În cazul apartamentelor cu trei camere, preţul plătit de chiriaş pentru fiecare cameră se situează în jurul a 100 de euro/lună. În Copou preţul apartamentelor cu două camere porneşte de la 220-250 de euro/lună, iar cel al apartamentelor cu trei camere de la 300 de euro/lună.
Şi în Timişoara proprietarii îşi reduc pretenţiile. Dacă chiriile la garsoniere au scăzut cu 5,5% din primăvară până în prezent, cele practicate la apartamentele cu două şi trei camere a scăzut cu 8,8%, respectiv 6,5%. Astfel, în zona Complexului Studenţesc, preţul cerut pentru închirierea unei garsoniere mobilate, în stare bună, porneşte de la 120 de euro/lună. În acelaşi timp, pentru un apartament cu două camere, preţul chiriei porneşte de la 250 de euro/lună, iar pentru un apartament cu trei camere de la 300 de euro/lună.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările