Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Câte tichete pentru tratament balnear vor primi pensionarii în acest an

2
22 Jan 2021 18:53:00
Autor: Elena Deacu

Pensionarii vor primi în acest an aproape 60.000 de tichete pentru tratament balnear, potrivit unui proiect iniţiat de Ministerul Muncii.

Guvernul a prevăzut, prin proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021, 417 milioane lei pentru tratamentul balnear al pensionarilor.

Astfel, din această sumă vor fi asigurate maximum 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice.

Diferenţa de bilete se va stabili în urma încheierii unor contracte subsecvente de prestări servicii cu alte unităţi de profil în baza atribuirii, în anul 2020, de acorduri cadru de servicii de tratament balnear, cazare şi masă, pentru 3 ani.

Numărul biletelor de tratament balnear ce se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se stabileşte prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament.

Pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 19 serii de prezentare, cu o durată de 16 zile.

Preţul biletului de tratament balnear va include tariful pentru 12 zile de tratament.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
22.01.2021, 19:09:33

Adică vorbim de aceeași pensionari ?

-7 (7 voturi)
imsi imsi
23.01.2021, 16:09:45

Tot atitea dadea si Dancila in 2019 probabil ca daca guverna PSD ul acum dadea 80000 de bilete. PNL ul si USR nu iinghit pe pensionari dar nici sa le taie din bilete n au curajul. In schimb dau la ONG uri sa organizeze proteste ca sobolanii n au adaposuri si ca ursii vagabonzi n au carti de identitatesi veste galbene cind traverseaza prin loc nepermis si ca ce muschi faini are joianis si ce burta basescu.

Modifică Setările