Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ce avantaje oferă Portul Constanţa investitorilor. Ministerul Transporturilor a semnat un memorandum de înţelegere cu Ports Customs din Dubai

0
22 Jun 2022 16:27:27
Autor: Melania Agiu
Port Constanţa, Foto: Arhivă Adevărul
Port Constanţa, Foto: Arhivă Adevărul

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, miercuri, dezvoltarea colaborării în domeniul transportului şi infrastructurii maritime dintre România şi Emiratele Arabe Unite.

Potrivit oficialului, astăzi, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a semnat un Memorandum de Înţelegere cu compania guvernamentală Ports Customs and Free Zone Corporation din Dubai.
 
„Dezvoltăm colaborarea în domeniul transportului şi infrastructurii maritime dintre România şi Emiratele Arabe Unite! Astăzi, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a semnat un Memorandum de Înţelegere cu compania guvernamentală Ports Customs and Free Zone Corporation din Dubai. Astfel, dorim să continuăm şi să întărim relaţiile de colaborare deja existente între companiile din statele noastre.”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
Conform acestuia, în prezent, Compania emirateză DP World are un parteneriat cu Portul Constanţa pe care autorităţile doresc să îl dezvolte pe toate modurile de transport. 
 
„„Operaţiunile acestei importante Companii de logistică din Emiratele Arabe Unite au deja tradiţie în Portul românesc de la Marea Neagră şi au sprijinul autorităţilor române pentru proiectele destinate dezvoltării sectorului de logistică şi de transport. 
 
Am subliniat că Portul Constanţa, situat la intersecţia rutelor care leagă Europa de Asia Centrală, Sud-Estul Mării Mediterane şi Orientul Îndepărtat, oferă o serie de avantaje logistice importante pentru investitori: adâncimi naturale mari, proximitatea Canalului Dunăre-Marea Neagră şi a sectorului fluvio-maritim, conexiuni de transport multimodale.”, a transmis Sorin Grindeanu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările