Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ce beneficii extrasalariale mai primesc românii, după un an de pandemie

2
25 Feb 2021 10:57:05
Autor: Afrodita Cicovschi

Pandemia şi-a pus amprenta asupra modului în care se raportează angajaţii la beneficiile extrasalariale, se arată într-un studiu efectuat de unul dintre cele mai cunoscute site-uri de recrutare.

Alături de salariu şi de oportunităţile de avansare în carieră, beneficiile extrasalariale oferite de angajatori sunt, de ani buni, printre primele lucruri la care se uită candidaţii atunci când vor să se angajeze. Mult timp, aceste pachete au fost ajustate doar pe plus, fie prin adăugarea constantă a unor beneficii noi, fie prin majorarea plafoanelor disponibile pentru cele existente.
 
Cu toate acestea, ultimul an a venit, pe de o parte, cu ajustări în minus şi, pe de altă parte, cu nevoia introducerii unor beneficii pe care până acum nici companiile şi nici angajaţii nu le luaseră în calcul. 
 
Întrebaţi care au fost noile beneficii pe care le-au primit în ultimele 12 luni, participanţii la cel mai recent studiu realizat de eJobs România au menţionat consilierea psihologică profesională, majorarea valorii tichetelor de masă, abonamentele la clinici medicale private, asigurările de sănătate sau voucherele cadou pentru magazine partenere.
 
Dacă ar fi însă puşi în postura de a-şi configura pachetul ideal de beneficii, aceştia spun că ar adăuga la ceea ce primesc deja un buget pentru amenajarea biroului de acasă, consiliere psihologică, pensie privată facultativă, maşină de serviciu sau cursuri de dezvoltare personală. ”Datele studiului ne arată că pandemia nu a modificat într-un mod extrem structura pachetelor extrasalariale, însă a avut o amprentă mai puternică mai degrabă în ceea ce priveşte felul în care se raportează candidaţii şi angajaţii la acestea.
 
73% dintre respondenţi ne spun că beneficiile pe care le primesc au rămas nemodificate, 22% că au fost reduse, iar 5% au primit beneficii noi. Cu toate acestea, pentru mai mult de jumătate dintre respondenţi, acestea au devenit în ultimul an mai importante decât în trecut”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.
 
În acest moment, beneficiile care apar cel mai frecvent în pachetele oferite de companii sunt, în continuare, tichetele de masă şi abonamentele la clinicile medicale private. Sunt urmate de asigurările private de sănătate, primele de sărbători, decontarea transportului, traininguri profesionale, vouchere cadou în diverse magazine partenere, abonament la săli de sport, maşină de serviciu ori pensie facultativă.
 
”Tichetele de masă, abonamentele medicale şi asigurările private de sănătate au fost, în ultimul an, şi cele mai folosite beneficii de către angajaţi. Au renunţat, pe de altă parte, sau au folosit într-o măsură mult mai mică decât în trecut abonamentele la sala de sport, masajul la birou sau decontarea transportului, deşi le au încă incluse. Era de aşteptat să se întâmple asta, de vreme ce încă mai sunt destul de mulţi angajaţi care lucrează de acasă”, detaliază Bogdan Badea.
 
Studiul a fost realizat în perioada 8-24 februarie 2021, pe un eşantion de 900 de respondenţi, angajaţi sau aflaţi în căutarea unui loc de muncă.
 
În acest moment, peste 22.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

bovis.
25.02.2021, 11:29:50

EU AM PRIMIT O PLACUTA SUEDEZA LA PACHET CU MICSORAREA SALARIULUI DESI AFACEREA SEFULUI A CRESCUT, LUCREZ LA CIOCOI NU LA STAT

-3 (3 voturi)
IonIon Codreanu
25.02.2021, 12:55:54

Eu cred că bugetarii care stau acasă ar trebui să primească spor de stres pentru că nu fac nimic, iar acest spor să fie cel puțin egal cu salariul!

-3 (3 voturi)
Modifică Setările