Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ce cadouri îşi doresc şi ce vor primi de fapt românii de Valentine’s Day?

0
10 Feb 2021 15:25:04
Autor: Elena Deacu

Anul acesta, de Valentine’s Day, 88% din români îi vor da persoanei iubite un cadou, în timp ce media cheltuielilor va fi de 254 lei, bărbaţii cheltuind mai mult decât femeile, arată un studiu realizat de compania internaţională Picodi.

Potrivit studiului, Ziua Îndrăgostiţilor este foarte populară în România: 88% dintre românii chestionaţi au declarat că sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor şi 88% au spus că vor oferi ceva partenerului lor.

Ce vor cumpăra românii în dar? Dintre bărbaţii chestionaţi, cele mai populare răspunsuri au fost cina la restaurant (18%) şi hainele (17%), bărbaţii chestionaţi considerând că restricţiile vor fi slăbite de Ziua Îndrăgostiţilor, iar florile au ieşit pe locul trei în opţiuni, cu 15%. Femeile, pe de altă parte, au declarat că vor cumpăra haine (28%), parfumuri (23%) şi bijuterii (14%).

Studiul arată, de asemenea, ce cadouri doresc să primească românii de la parteneri şi, potrivit femeilor, cele mai dorite cadouri sunt bijuteriile (31%), hainele (30%), florile (29%), un parfum (28%) şi cina la restaurant (26%). În ceea ce priveşte bărbaţii, cele mai dorite opţiuni sunt cina la restaurant (35%), hainele (27%) şi parfumuri (21%). 17% s-ar bucura de un voucher cadou şi 12% doresc mâncare livrată acasă.

Cele mai rele cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor conform femeilor sunt alcoolul (25%), ursuleţii de pluş (20%), felicitările de Valentine’s Day (16%), banii (16%) şi electrocasnicele mici (15%). În rândurile bărbaţilor, jucăriile sexuale (17%) şi cina la restaurant (14%) au fost alese ca fiind cele mai rele cadouri, deşi opţiunea din urmă a fost atât de dorită de alţi bărbaţi.

Ziua Îndrăgostiţilor în alte ţări

De asemenea, studiul analizează aspectul financiar al Zilei Îndrăgostiţilor. În medie, cheltuim 254 lei pentru cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor în România, bărbaţii cheltuind cu 13% mai mult decât femeile (278 faţă de 246 lei).

Dintre ţările cercetate, cele mai mari sume sunt cheltuite în Hong Kong (102 euro), Regatul Unit (96 euro), Irlanda (92 euro) şi SUA (87 euro). România este pe locul 16 în clasament (52 euro).

În România, cele mai des alese cadouri în 2021 sunt cina la restaurant (bărbaţii) şi hainele (femeile). Bărbaţii americani aleg de obicei flori, în timp ce femeile aleg dulciurile. În Ungaria, bărbaţii oferă mai des parfumuri de Ziua Îndrăgostiţilor şi primesc dulciuri de la femei. Cu toate acestea, în unele ţări restricţiile pandemiei nu sunt la fel de dure, ceea ce le permite să petreacă Ziua Îndrăgostiţilor în restaurante şi cinematografe (Rusia).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările