Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ce destinaţii preferate au turiştii străini care merg cu autobuzul: Braşov, Sibiu şi Cluj

1
21 Jul 2019 17:47:26
Autor: Elena Deacu

Aproximativ 20% dintre turiştii care intră pe platforma de rezervări bilete de autocar mementobus.com sunt din afara României, arată o analiză a companiei de transport Memento Bus, parte a grupului Memento Group, care include şi turoperatorul Christian Tour.

Cele mai multe rezervări din străinătate vin din Marea Britanie, Italia, Germania, Spania, dar există rezervări şi din Statele Unite ale Americii şi Franţa. Cele mai accesate rute sunt Braşov-Sibiu şi Braşov-Cluj, cu plecare din Bucureşti, iar rezervarea se face cu una-două săptămâni înainte, spre deosebire de călătorul român, care, de cele mai multe ori, îşi cumpără biletul de autocar cu o zi-două înainte de data plecării.

Până la finalul lunii iunie 2019, Memento Bus a transportat aproximativ 15.000 de turişti pe cursele ocazionale şi peste 7.000 de turişti pe cursele charter cu autocarul. Pe lângă aceştia, aproximativ 7.000 de călători au rezervat bilete pe platforma mementobus.com pentru curse operate de companii partenere integrate în marketplace-ul Memento Bus.

Potrivit datelor furnizate de companie, tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani reprezintă principala categorie care călătoreşte cu autocarul. Procentul acestora se ridică la 43% din total, fiind urmaţi de cei din categoria de vârstă 35-44 de ani, în proporţie de 23,5%. În ceea ce priveşte împărţirea pe sexe, femeile şi bărbaţii călătoresc cu autocarul în egală măsură.

Peste 70% dintre cei care rezervă bilete de călătorie pe mementobus.com apelează la mobil, în vreme ce 27% fac o rezervare de pe desktop. Aproximativ 20% dintre cei care fac o rezervare pe mementobus.com revin pe site pentru noi cumpărături.

Destinaţiile cele mai populare în rândul turiştilor români care călătoresc pe rute interne cu autocarul sunt Braşov şi Sibiu, cu plecare din Bucureşti.

Memento Bus face parte din grupul Memento Group, care include şi turoperatorul Christian Tour. Compania de transport a fost fondată la începutul anului 2016. În prezent, flota Memento Bus este formată din 19 autocare şi 16 microbuze şi este folosită pentru circuite, închirieri şi curse ocazionale. În plus, compania Memento Bus şi-a extins operaţiunile şi în Europa şi este prezentă în Spania (Mallorca şi Tenerife), Serbia şi Grecia. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

mihai ion
21.07.2019, 20:48:21

Sunt romani ce vin sa isi vada tara, si dupa o scurta sedere se intorc in tarile adoptive.