Creanţele AVAS şi Electrica la Oltchim, a căror valoare se ridică la aproximativ 400 de milioane de euro, nu s-au vândut ieri în licitaţia cu ofertă în plic. Diaconescu nu a depus oferte pentru creanţe, PCC a avut o ofertă foarte mică pentru întreg blocul de active (acţiunile combinatului şi cele două creanţe), iar Chimcomplex, deţinută de Ştefan Vuza, a oferit un preţ pentru creanţa Electrica mai mic decât preţul minim cerut de furnizărul de energie.
„Creanţa AVAS nu este corectă, a fost calculată greşit. Noi vom cere recalcularea acesteia. În ceea ce priveşte creanţa Electrica, aceste datorii vor fi reeşalonate. Intenţionăm ca, după 9 decembrie, AVAS şi Electrica să cedeze acest drept statului român care va redeveni acţionar majoritar la Oltchim”, a spus Dan Diaconescu la un post de televiziune. El a precizat că, după 9 decembrie, dacă statul devine acţionar majoritar, el va devein minoritar.
Dan Diaconescu a fost declarat ieri adjudecatarul pachetului de 54,8% din acţiunile pe care statul le deţine la combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea, oferind cel mai bun preţ – respectiv 45 de milioane de euro. Oferta lui a înregistrat punctajul maxim de 100 de puncte.
CITEŞTE ŞI:
Filmul unei zile "senzaţionale"! Cum a devenit Dan Diaconescu acţionarul Oltchim
Dan Diaconescu vrea să facă "poporul" acţionar la Oltchim pentru 5-10 lei, de telespectator
Ofertanţii Oltchim, prin ochii lui Remus Vulpescu, şeful Privatizării
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate