Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ce mâncăruri comandă românii online: burgeri, pizza, pacheţelele de primăvară

1
16 Jul 2019 14:15:36
Autor: Elena Deacu

Comenzile online de mâncare s-au dublat în luna iunie faţă de începutul anului, iar românii comandă online preponderent mâncăruri din bucătăria internaţională, precum burgeri, pizza sau pacheţelele de primăvară.

Potrivit platformei de food ordering foodpanda.ro, apetitul românilor pentru comenzile online de mâncare a crescut considerabil, numărul acestora dublându-se în luna iunie faţă de începutul anului.

„Piaţa de food ordering evoluează exponenţial, numărul comenzilor fiind dublu în luna iunie faţă de începutul anului”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Cele mai comandate preparate pe platforma foodpanda în primul semestru al anului 2019 au fost preponderent din bucătăria internaţională. În topul preferinţei românilor, primele cinci locuri sunt ocupate de burgeri, ciorba de văcuţă, pizza, pacheţelele de primăvară şi plăcinta de vişine.

Potrivit datelor centralizate de companie, pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai multe comenzi în primul semestru al anului se află Bucureştiul, urmat de Cluj-Napoca şi Timişoara. De asemenea, în Cluj-Napoca a fost înregistrată cea mai mare comandă din perioadă menţionată, în valoare de 1349,5 Ron, care a inclus 13 meniuri Pizza 2+2 Gratis XL.

În ceea ce priveşte modalităţile de plată preferate de clienţii foodpanda în prima parte a anului, 77% dintre aceştia au ales să plătească cash, iar restul de 23% au achitat comenzile online. Pe parcursul primelor şase luni ale anului 2019, în medie aproximativ 75% dintre comenzi au fost plasate online, în creştere cu 12 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În prima jumătate a anului, foodpanda.ro a continuat planul de dezvoltare la nivel naţional, prin extinderea operaţiunilor în oraşele: Ploieşti, Craiova, Târgu Mureş şi Baia Mare.

În primele trei luni ale anului 2019, numărul restaurantelor noi listate pe platformă a crescut în medie cu peste 132%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018. În plus, numai în luna iunie, numărul restaurantelor este cu aproape 50% mai mare faţă de începutul anului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Conu Istrate
16.07.2019, 14:38:38

Nu stiam ca romanii care comanda mancare online fac parte din categoria romanilor tampiti, eu credeam ca sunt doar prea ocupati. Elena, m-ai luminat: acum stiu.