Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ce măsuri ia Blue Air pentru protecţia pasagerilor, în contextul alertei de coronavirus

0
27 Feb 2020 19:26:12
Autor: Elena Deacu
Blue Air susţine că nu a anulat niciun zbor
Blue Air susţine că nu a anulat niciun zbor

În contextul alertei referitoare la răspândirea coronavirusului şi al instalării situaţiei de carantină în mai multe localităţi din Italia, Blue Air anunţă că s-a mobilizat pentru a îşi transporta pasagerii în condiţii de maximă siguranţă, implementând o serie de măsuri suplimentare de prevenţie.

Mai precis, Blue Air va lua măsuri precum:

  • Verificări permanente ale funcţionării corecte a filtrelor de aer din avioane; filtrele HEPA din aeronavele Blue Air au performanţe similare cu ale celor folosite pentru menţinerea aerului curat în sălile de operaţii ale spitalelor, fiind capabile să capteze peste 99,97% din microbii aerieni din aerul filtrat
  • Dezinfectarea, prin nebulizare, a tuturor aeronavelor. Nebulizatorul este un aparat complet automatizat care nu permite nicio eroare umană. Acesta foloseşte substanţe testate împotriva bacteriilor, sporilor şi virusurilor, ce pătrund în absolut toate spaţiile aeronavei. După 6 minute de distribuţie a substanţei active, avionul devine complet steril.
  • Suplimentarea numărului de măşti şi a cantităţii de gel dezinfectant
  • Furnizarea de şerveţele cu alcool, necesare pentru dezinfectarea mâinilor,
  • Informarea permanentă a echipajelor şi a pasagerilor cu privire la modalităţile de prevenţie.

În plus, Blue Air transmite că a luat legătura cu factorii responsabili din Ministerului Sănătăţii, pentru a asigura corelarea acţiunilor proprii cu cele întreprinse de autorităţi la nivel naţional.

De asemenea, având în vedere faptul că unii pasageri pot decide să nu mai călătorească în această perioadă din cauza răspândirii COVID-19 în nordul Italiei, Blue Air oferă în mod gratuit serviciul de modificare a datei de călătorie.

Toţi pasagerii care au achiziţionat un zbor internaţional Blue Air, cu date de călătorie între 27 februarie şi 15 martie 2020 (inclusiv), către sau dinspre Bologna, Florenţa, Milano sau Torino, şi al căror bilet a fost emis până la 27 februarie 2020 inclusiv, vor putea să îşi modifice datele de călătorie în mod gratuit, o singură dată, fără plata taxei de rebooking. Pasagerii vor achita numai diferenţa de tarif, acolo unde este cazul.

Prevederi speciale se aplică pasagerilor care călătoresc în scop educaţional şi pasagerilor care fac obiectul unor restricţii de călătorie emise de autorităţile italiene.

Toţi pasagerii care doresc să beneficieze de această gratuitate sunt rugaţi să contacteze call center-ul Blue Air pentru schimbarea datelor de călătorie.

Această modificare poate fi solicitată până la cu patru ore înaintea orei de zbor iniţiale şi nu se va aplica în cazul neprezentării la îmbarcare. Biletele nu sunt rambursabile.

Compania confirmă pe această cale faptul Blue Air nu a anulat niciun zbor.

Blue Air mai transmite că monitorizează constant situaţia şi, în funcţie de evoluţia acesteia, va implementa toate măsurile necesare, păstrând ca prioritate siguranţa pasagerilor şi a echipajelor. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii