Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ce modificări a suferit IMM Invest. Peste 1.400 de credite aprobate

0
27 May 2020 16:02:45
Autor: Elena Deacu
Florin Cîţu
Florin Cîţu

Guvernul a aprobat miercuri o serie de modificări la programul IMM Invest, în cadrul căruia au fost aprobate deja 1.441 de credite şi a fost depăşit plafonul de un miliard de lei.

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat după şedinţa de Guvern că nu va mai exista garanţie extinsă şi că a fost eliminată ambiguitarea privind „criteriul COVID”. „În şedinţa de Guvern de astăzi am avut două ordonanţe importante, prima ordonanţă a eliminat câteva bariere pe care le-am identificat după discuţiile atât cu clienţii, cât şi cu sistemul financiar-bancar, la programul IMM Invest”, a anunţat Florin Cîţu, miercuri după-amiază.

El a spus că s-au eliminat două bariere foarte importante.

„În ceea ce priveşte creditele de investiţii, garanţia de stat se va face doar asupra investiţiei. Deci va fi o garanţie de stat asupra... ipotecă legală imobiliară sau şi mobiliară asupra activelor finanţate prin credit. Deci doar pe investiţie, nu mai există o garanţie extinsă. În cazul liniilor de credit, garanţia se va face doar asupra conturilor deschise de beneficiarii programului instituţiilor de credit, asupra tuturor conturilor. Deci şi aici s-au făcut lucrurile mai simple”, a afirmat el.

Cîţu a adăugat că o altă barieră eliminată este „acel criteriu COVID”, spunând că a fost modificată ordonanţa pentru a se elimina ambiguitatea în acest sens.

Minisrul Finanţelor a anunţat că astăzi la ora 9.00 a fost depăşit plafonul de un miliard de lei şi erau deja aprobate 1.441 de credite, asta înseamnă şi de Fondul de garantare.

„În sistemul financiar-bancar sunt aprobate mult mai multe credite, dar după ce a fost văzută documentaţia şi de Fondul de Garantare sunt deja 1.441 de credite. După ce va fi publicată ordonanţa de astăzi, sunt sigur că viteza de aprobare va creşte şi aşa cum am spus şi eu şi premierul de mai multe ori, dacă o să fie nevoie plafonul o să fie modificat”, a spus el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările