Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ce oferte de job-uri mai are Europa: Locuri de muncă în Norvegia în 2016

0
23 Jan 2016 15:56:12
Autor: Florel Manu
Locuri de muncă în Norvegia în 2016. Românii caută în Norvegia job-uri atractive şi salarii bune
Locuri de muncă în Norvegia în 2016. Românii caută în Norvegia job-uri atractive şi salarii bune

Locuri de muncă în Norvegia în 2016. La fiecare început de an, majoritatea celor care nu au perspective pe piaţa muncii din România caută oferte bine plătite în alte ţări din Europa.

În căutarea unui salariu mai bun şi a unui job cât mai bun, printre cei care caută de lucru în Occident se răsesc şi persoane care solicită locuri de muncă în Norvegia. Chiar dacă nu sunt foarte multe oferte în această ţară, mulţi români sunt atraşi de salariile relativ bune oferite în Norvegia.

Adevărul propune o scurtă trecere în revistă a ofertelor de locuri de muncă în Norvegia în 2016. Şi asta în condiţiile în care atât în perioada premergătoare crize, cât şi după aceasta rata şomajului din Norvegia era printre cele mai mici din Europa.

Structura forţei de munca în Norvegia variză de la o regiune la alta. În nord, de exemplu, sunt domină locurile de muncă din sectorul public şi industria pescuitului, în timp ce în partea sudică predomină industria.

Locuri de muncă în Norvegia în 2016: puţine, dar bine plătite

Pentru anul acesta norvegienii oferă locuri de muncă pentru tinichigii şi dansatoare la Oslo. În cazul tinichigiilor sunt disponibile trei oferte. Cei care vor să aplice pentru acest job trebuie să cunoască limba engleză la nivel mediu şi să aibă o experienţă de trei ani în domeniu.

Salariul este şi el atractiv. Norvegienii oferă între 1.500 şi 2.000 de euro, lucru care se poate negocia. Pe lângă salariu cei care obţin acest loc de muncă mai beneficiază de cazare, transport şi asigurare.

În cazul dansatoarelor sunt disponibile cinci locuri de muncă, toate la Oslo. Salariul este mai mult decât atractiv. Este de 4.000 – 6.000 de euro pe lună, negociabil. Pe lângî acesta viitorul angajat mai beneficiază de cazare şi asigurare. Avantajul este că nu se cere experienţă şi nici cunoaşterea unei limbi străine.

Locuri de muncă în Norvegia în 2016. Cum pregăteşti CV-ul

Cei care caută locuri de muncă în Norvegia trebuie să ştie că CV-ul trebuie completat într-un anume fel. În primul rând, CV-ul nu ar trebui să fie mai mare de o pagină, iar pe acesta nu apare şi fotografia solicitantului.

Informaţiile din CV trebuie să cuprindă detalii despre candidat şi specializările relevante pentru locul de muncă vizat. Mai mult, prezentarea trebuie făcută cât mai clar şi nu este bine să aibă greşeli gramaticale. De obicei, la începutul prezentării trebuie să apară ultimele locuri de muncă şi cele mai recente cursuri de instruire.

Important este ca încă de la începutul prezentării să fie scrisă naţionalitatea, iar numărul de telefon trebuie să cuprindă prefixul ţării. Experienţa profesională este una dintre cele mai importante părţi a CV-ului şi trebuie să includă o scurtă descriere a atribuţiunilor avute la fiecare loc de muncă ocupat până în prezent.

Alt lucru esenţial este scrisoarea de intenţie. Aceasta nu trebuie să aibă mai mult de o pagină. Textul trebuie să-l convingă pe angajator că solicitantul este persoana pe care o caută. Mai mult, norvegienii pun bază şi pe recomandări, iar dacă acestea sunt făcute şi în limba scandinavă, atunci sunt şanse destul de mari de reuşită.

  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările