Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ce salarii au angajaţii din retail. Doar 6,5% câştigă peste 7.000 de lei net

1
26 Jan 2022 11:16:51
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Mai mult de jumătate (53,8%) dintre angajaţii din retail câştigă sub 3.000 de lei net pe lună, iar 6,5% dintre aceştia câştigă peste 7.000 lei net, arată datele introduse de peste 350.000 de salariaţi în Salario, comparatorul de salarii eJobs.

Potrivit reprezentanţilor platformei de recrutare, deşi media salariilor din retail este scăzută faţă de alte domenii, la veniturile medii de bază declarate în acest sector, cel mai adesea se adaugă bonusuri şi comisioane din vânzări.
 
Astfel, cel mai mare salariu introdus în retail este pentru poziţia de Director General, 28.000 lei net, iar cei mai curioşi să afle dacă salariul lor este aliniat cu media pieţei muncii sunt specialiştii care ocupă poziţia de Agent de Vânzări.
 
Totodată, cele mai mari salarii medii nete din retail sunt pentru poziţiile: General Manager (14.300 lei), Risk Manager (12.000 lei), National Sales Manager (10.000 lei), Manager IT (8.600 lei) şi Director Financiar (8.000 lei).
 
Poziţiile cu cele mai mici salarii medii nete din retail sunt: Şef de tură (2.080 lei), Operator centru asistenţă (2.000 lei), Lucrător comercial (2.000 lei), Asistent promoţii (1.900 lei) şi Casier (1.900 lei).
 
„Joburile din retail sunt foarte atractive în primul rând pentru tinerii aflaţi la început de carieră pentru că cerinţele angajatorilor nu sunt prea mari, iar companiile oferă training-uri prin care-i pregătesc pentru viitoarea activitate. Cei care rămân în domeniu pot să-şi crească semnificativ salariile, în funcţie de compania pentru care lucrează şi de dimensiunea ei. De exemplu, un director de vânzări poate câştiga şi 25.000 de lei net. În majoritatea cazurilor, la salariul de bază al celor din acest sector, se adaugă bonusurile din vânzări", a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.
 
Conform sursei citate, oraşele cu cele mai mari salarii medii nete din retail sunt: Bucureşti, cu salarii de 3.500 lei net, urmat de Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea şi Iaşi, cu 3.000 lei net.
 
Oraşele cu cele mai mici salarii medii nete din retail sunt: Călăraşi (1.996 lei), Drobeta Turnu-Severin (1.750 lei), Paşcani (1.700 lei), Vălenii de Munte (1.700 lei) şi Petroşani (1.700 lei).
 
„După aproape doi ani de pandemie, retailul rămâne unul dintre cele mai stabile şi constante domenii din punctul de vedere al ofertei de locuri de muncă, dar şi printre cele mai căutate de către candidaţi, conform datelor eJobs.ro, liderul pieţei de recrutare din România. Doar în acest moment, există aproape 8.000 de locuri de muncă disponibile pentru cei care doresc să se angajeze în retail. Nu doar că pandemia nu a afectat negativ dinamica locurilor de muncă din acest sector, dar mulţi angajatori au lărgit paleta de oferte de muncă, datorită creşterilor înregistrate pe business", mai precizează sursa citată
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Neamtul551
26.01.2022, 12:14:15

munca semicalificata fara nici un viitor,in maxim 20 de ani va fi apropape total robotizata acest domeniu ,vezi primele magazine robotizate aldi si rewe care in afara agentului de paza si a cativa manipulanti nu mai au nici un angajat,deci ca tanar de 20-30 de ani trebuie sa fi complet retardat sa crezi in reclamele alea cretinoide de angajare ca hai la noi ca vei face cariera ,hahaha,vrajeala de doi bani,dupa max 20 de ani vei ramane somer si necalificat ,la in jur de 50 de ani,si nu e usor sa inveti meserie noua la 50 de ani,se poate dar e greu eu de ex invat tot timpul ,plus peste 20 de ani datorita robotizarii piata muncii nu va fi ca acum,acum e ok,dar peste 15-20 de ani va fi somaj de doua cifre ,va fi 30 la suta somajul datorita robotizarii ,asta o zic analistii nu eu,deci daca esti tanar si vrei sa ti faci viata grea in viitor angajeaza te ca lucrator comercial la penny sau kaufland ,astea sunt meserii pentru cei de varsta a doua ,de fapt majoritatea lucratorilor prin aceste supermarketuri au peste 40 de ani,acum cu pandemia asta s au mai angajat multi tineri dar e o meserie fara nici un viitor

0 (2 voturi)
Modifică Setările