Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ce spune premierul Ludovic Orban despre o criză economică în România

5
2 Dec 2019 10:13:21
Autor: Elena Deacu
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Ludovic Orban este de părere că nu vom avea o criză economică în anul 2020, deoarece speră ca măsurile Guvernului să aducă creştere economică.

„Sub nicio formă! Dimpotrivă, eu sper că măsurile noastre, chiar dacă nu imediat, să ducă la o creştere economică, să ducă la o mai bună aranjare a situaţiei economice”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă vom avea criză economică, la România TV.

Premierul a declarat că a alocat 2 miliarde de lei în plus la rectificarea bugetară pentru ca pensiile să fie plătite la timp. „Guvernul anterior a minţit. A minţit în privinţa veniturilor şi a cheltuielilor. Veniturile sunt mai mici cu 18 miliarde de lei, peste 10 miliarde venituri de pe plan intern care erau puse din pix nu existau. Dacă nu făceam rectificare bugetară ei n-au prevăzut bani pentru pensii. Nu aveam toţi banii pentru plata pensiilor până la finele anului. De când a preluat conducerea ministerului Violeta Alexandru a accelerat şi recalcularea pensiilor. Au procesat apropape 8 mii de dosare. Am alocat peste două miliarde de lei pentru a acoperi deficitul la bugetul de pensii”, a punctat Orban.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Podar
2.12.2019, 10:33:38

Acest guvern de...Bocitoare, Condus de..Mandolinul... Sucâ, Sub a lui Kalus indrumare, Va da...românilor de...furcâ. Ba câ avem ...”Douâ Bugete”, Ba câ e o...Gaurâ Neagrâ, Iar...Moștenirea cu...Regrete, Nu sunt convinși, câ pot s-o...Dreagâ, Cu a lor...echipâ...Bleagâ...!

-2 (4 voturi)
George Luca's
2.12.2019, 10:39:14

Sica, Nu mai bine astepti tu sa te trezesti dupa cheful de ieri si dupa aia sa dai drumul la gura? Daca mai ai de ce, ca voi sunteti toti in echipa de rugby, adica gramada...

0 (2 voturi)
Constantine Constantine
2.12.2019, 10:46:05

Sa inteleg ca cei de la Banca Mondiala care au facut o ultima estimare a cresterii economice in octomrie, sint niste ageamii care s-au lasat driblati de cei de la PSD? Asa s-au sustras niste fonduri masive in 1989 cind cu o luna inainte de evenimentele din decembrie INS-ul de atunci estima PIB-ul la 62 miliarde de dolari iar la numaratoarea din martie 1990 s-au gasit doar 52 miliarde!!.La inceput s-au spus ca au fost costuri ale as zisei revolutii insa ulterior au dat vina pe mort! Felul in care ulterior a fost devalizat sistemul bancar ma face sa cred ca alea 10 miliarde au fost furate prin inginerii financiare. Cred ca justitia are destui oameni care sint in stare sa vada care este situatia reala in prezent si sa afle ce s-a intimplat cu fondurile aflate in discutie.Nu de alta dar FM si BM nu vor inghiti prea usor situatia mai ales ca pina in prezent in acest an au avut trei controale.

+1 (1 vot)
Sorin S.
2.12.2019, 11:18:28

Daca sa-r vrea cu adevarat impunerea unei legi pentru interzicera taierii padurilor, acum este momentul. La Madrid incepe o Conferinta a Climei "Cumbre del Clima de Madrid 2019". Daca Romania trimite o delegatie se puede aproba cu aceasta ocazie o lege de a interzice taierea padurilor de or si ce natura. Adica nu se mai poata fi taiat nici un copac din padurile Romaniei. Trebuie profitata ocazia si politicienii sa ia aminte.Daca sa-r desfasura manifestatii cu imagini si documente care sa acretiteze distrugera sistematica a padurilor sa-r putea da aceasta lege fara sa prejudicieze statul Roman.

edi edi
2.12.2019, 11:22:29

foarte urat ati procedat cu managerul Spitalului Judetean din Timisoara, concediindu-l pe WhatsApp. si cand te gandesti, de catre cine? de cineva care are dosar penal. la mai mare.

+1 (1 vot)