Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ce tarife vor practica hotelurile şi restaurantele în acest sezon estival

3
27 May 2020 20:31:26
Autor: Elena Deacu
Patronii afirmă că nu vor face scumpiri FOTO AFP
Patronii afirmă că nu vor face scumpiri FOTO AFP

Niciunul dintre membrii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) nu şi-a propus să mărească tarifele pentru serviciile turistice oferite în acest sezon, a declarat, miercuri, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, în cadrul unei videoconferinţe organizată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Pentru această vară, niciun coleg de-al meu nu şi-a propus să mărească tarifele în ceea ce priveşte prestaţiile de servicii turistice. În hotelărie, în serviciile turistice, la pensiuni, la hoteluri, pe litoral, în balnear, nimeni nu şi-a propus să mărească tarifele, dimpotrivă, şi-au propus să facă, pe anumite perioade, oferte speciale cu scăderea tarifelor”, a afirmat reprezentantul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, citat de Agerpres.

La rândul său, reprezentantul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Octav Dura, a precizat că membrii acestei asociaţii se gândesc să opereze scăderi de preţuri şi nu scumpiri.

„Nici noi nu ne-am gândit la acest lucru, dimpotrivă, ne gândim la scăderi”, a menţionat reprezentantul organizaţiei menţionate.

Şeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, a susţinut că Guvernul va susţine financiar investiţiile făcute în domeniul turistic pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„Guvernul, prin Ministerul Economiei, va susţine parţial sau total acele investiţii obligatorii în urma restricţiilor impuse de către criza covid, tocmai pentru a veni în sprijinul menţinerii preţurilor, pentru o protecţie atât a operatorilor, cât şi a clienţilor pe care aceştia îi vor avea”, a menţionat Răzvan Pîrjol.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Comandor Gherghisan
27.05.2020, 20:40:47

Va pot inchiria eu o casa ireprosabila cu 3 camere plus dressing la fiecare camera, hol generos, living cu dining cu acces la terasa, situata in zona Faleza Nord - Constanta , in imediata apropiere a mijloacelor de transport. Casa este finalizata in anul 2001, zona locuita de vecini prietenosi si linistiti. Vila este complet utilata si mobilata lux. Garaj dublu. Tot eu va voi pazi ca am un foisor de unde observ tot iar voi veti fi in siguranta.. Pretul de chirie depinde de multi factori asa ca lasati mesaj aici. Fostii militieni au reducere 40% ca am fost colegi doar.

Cel Mare Scarambeu
27.05.2020, 22:48:12

Mai tovarase Comandor,tu sigur esti paznic de noapte la vila asta daca te oferi sa pazesti clientii iar foisorul ala in care zici ca stai este sigur cusca cainelui de la poarta.

Comandor Gherghisan
27.05.2020, 22:58:28

Pai nu trebuie sa fiti in siguranta?Plus de asta , ce eu va las sa va faceti de cap? Totul se face organizat iar stingerea este la ora 22.00. Faceti pe nebunii? Va arunc in strada cu tot cu matasuri si la ora 02.00 noaptea! Foisorul este gen alea care sunt la penitenciare! Vizibilitate 360 de grade. Nu intra sau iese nimeni sa nu-l vad!