Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cel mai mare furnizor de energie electrică anunţă reduceri de preţ pentru consumatorii care nu au optat pentru piaţa liberă

21
20 Jan 2021 08:30:24
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto 123 RF
Foto 123 RF

Cel mai mare furnizor de energie electrică din România, care deserveşte 3,2 milioane de consumatori casnici din 18 judeţe, a anunţat reducerea tarifelor pentru consumatorii care nu au optat încă pentru încheierea contractelor în piaţa liberă.

Reducerea de preţ operată de Electrica Furnizare se aplică de la data de 1 ianuarie până la momentul în care clienţii vor opta pentru un contract din piaţa concurenţială, dar până cel târziu la finalul lunii august.
 
" (...) compania oferă benevol un discount consumatorilor care doresc trecerea în piaţa concurenţială, dar nu au avut încă timpul să ia o decizie informată. Discount-ul se aplică pentru intervalul cuprins între data de 1 ianuarie 2021 şi momentul în care aceştia optează pentru o ofertă de pe piaţa liberă, oricând până la data de 31 august 2021. Discount-ul va reflecta diferenţa dintre preţul de serviciu universal şi preţul ofertei concurenţiale pentru care a optat consumatorul, sprijinind astfel tranziţia facilă a acestuia în piaţa concurenţială şi oferindu-i suficient timp pentru a face cea mai bună alegere", se menţionează în comunicatul remis de Electrica Furnizare.
 
Anunţul companiei survine celui făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu, potrivit căruia toţi furnizorii de ultimă instanţă ar trebui să ofere populaţiei discounturi egale cu diferenţa dintre preţul energiei electrice în piaţa universală şi preţul energiei în piaţa concurenţială.
 
De asemenea, clienţii companiei care au la dispoziţie un proces simplificat de încheiere a unui contract în regim concurenţial, fiindu-le necesar doar actul de identitate. Procedura este una facilă şi în cazul clienţilor noi, pe lângă cartea de identitate fiind necesar doar un act de proprietate sau o declaraţie pe proprie răspundere, conform Electrica Furnizare.
 
Pe de altă parte, compania a suplimentat numărul de angajaţi în Call Center, pentru ca timpul de aşteptare al apelanţilor să fie astfel redus, şi a prioritizat operaţiunile desfăşurate în cadrul Centrelor de Relaţii cu Clienţii astfel încât cei interesaţi de ofertele concurenţiale să poată beneficia de cea mai promptă şi completă consultanţă în procesul de selecţie a ofertei potrivite şi de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice, potrivit comunicatului Electrica Furnizare.
 
Electrica Furnizare continuă campania de informare a consumatorilor cu privire la ofertele din piaţa concurenţială, atât prin modalităţi tradiţionale - concomitent cu emiterea facturii sau în cadrul Centrelor de Relaţii cu Clienţii, cât şi în mediul online, prin pagina destinată liberalizării: https://www.electricafurnizare.ro/liberalizarea-pietei-de-energie-electrica/.
 
Compania Electrica Furnizare va asigura o informare constantă a clienţilor pe tot parcursul anului, prin canalele de comunicare proprii şi prin acţiuni dedicate, astfel încât alegerea făcută de către consumatori să aibă la bază o înţelegere corectă şi completă a ofertelor concurenţiale şi a avantajelor specifice, se precizează în comunicatul societăţii comerciale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Fahrenheit 451
20.01.2021, 09:15:53

,,...astfel încât cei interesaţi de ofertele concurenţiale să poată beneficia de cea mai promptă şi completă consultanţă în procesul de selecţie a ofertei potrivite şi de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice,'' Și cum o să fie informarea asta, vezi că la alt furnizor de eg. electrică e mai ieftin și la mine e mai scump, du-te acolo? Aplic un discount până la 31 august, apoi, dacă n-ai optat ptr. un alt furnizor scumpesc de vă plângeți de milă, adică ,,liberalizez''? Liberalizarea prețului la eg. electrică la furnizorii ptr. consumatorii casnici ar trebui să fie o măsură bună, care să scadă prețurile, nu să le crească! În realitate, așa e la români, fiecare încearcă să profite cât mai mult, să se îmbogățească rapid! Trăim într-o lume ipocrită, toți luptă ptr. binele nostru, ptr. bunăstarea și sănătatea noastră, afaceriști, politicieni etc. În realitate luptă ptr. interesele lor, ptr. bunăstarea lor etc. Într-un Stat occidental te mai poți aștepta la grija față de om, în România prea puțin! Un popor nemulțumit, în democrație, nu va da niciodată randament!

+6 (8 voturi)
Ionel Marcu
20.01.2021, 09:46:34

Factura mea pe anul trecut era „Factură concurențială”, așa scria pe ea dar asta nu i-a împiedicat pe Enel-iști să-mi factureze cu 81 de lei suta de kW. Acum am un nou contract cu alt furnizor la prețul de 63 lei suta de kW, deci se poate, important e să fie concurență liberă. Va fi greu pentru marii furnizori ce au schema încărcată cu zeci de directori plătiți gras, ca la Primăria București sub Firea, cu cele 22 de societăți pline de șefi și șefuți bine plătiți.

+3 (5 voturi)
M Costi
20.01.2021, 09:41:29

"...reduceri de preţ pentru consumatorii care nu au optat pentru piaţa liberă..." !?! E ca-n bancul in care Itzic in intreaba pe Rabi ce sa faca pt a nu mai avea aglomeratie mare in casa . Rabi il invata sa aduca in casa vaca , vitelul , cainele , capra si gainile. iar dupa o saptamana , cand Itzic i se plange ca e mai rau ca inainte , Rabi il invata sa scoata animalele si pasarile din casa. Dupa alte cateva zile , cand Itzic este iar intrebat cum ii este casa , acesta raspunde supermultumit : "Foarte bine , am acu' asa de mult loc...!"

-7 (13 voturi)
Ionel Marcu
20.01.2021, 09:54:00

M`Costi, liberalizarea pieței energiei mi-a adus deja un contract nou cu alt furnizor, cu scăderea prețului de la 0,81 lei/kW la 0,63, deci o ieftinire de 23%, contrar a ce latră PSD și televiziunile voastre mincinoase, Ghiță tv și Varanu tv. Voi pesediștii de ce nu ați făcut liberalizarea? Pentru că nu vă pasă de oameni cât de funcțiile voastre gras plătite, angajați inclusiv prin firmele astea de producție și furnizare. Sunteți niște Robin Hood pe invers, luați de la săraci ca să îmbogățiți în continuare neo ciocoimea.

+4 (8 voturi)
Mihai Ternopol
20.01.2021, 10:30:51

Ionel Marcu, nu esti primul care vb de 0,8 lei/kw. Eu tot anul trecut am platit pana in 0,6 lei/kw la Eon. (aprox 0.59 lei/kw).

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările