Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Chiriţoiu, despre taxa din facturile de energie, percepută consumatorilor pentru salvarea CE Oltenia: Este ajutor de stat. Trebuie avizat de Bruxelles

3
23 Sep 2019 08:19:38
Autor: Afrodita Cicovschi

Românii ar putea plăti în fiecare factură la energia electrică din următorii 10 ani o taxă de susţinere a Complexului Energetic Oltenia, însă acest ajutor de stat trebuie aprobat de Comisia Europeană, a declarat, pentru Agerpres, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„Există un grup de lucru la Ministerul Energiei care discută un plan pentru a solicita Comisiei Europene aprobarea unui ajutor de stat. Ideea este că avem nevoie de CE Oltenia pentru funcţionarea sistemului energetic, iar CE Oltenia este afectat de creşterea preţului cu certificatele de emisii, astfel că trebuie să găsim o soluţie. Eu o văd ca un fel de servicii de sistem, dar nu ştiu încă stadiul discuţiilor de la Ministerul Energiei”, a spus Chiriţoiu, scrie financialintelligence.ro.
 
Guvernul intenţionează să promoveze o schemă de sprijin pentru CE Oltenia, prin care, timp de zece ani, toţi consumatorii români vor plăti până la 10,5 miliarde de lei, pentru a susţine compania, afectată sever de creşterea costurilor cu certificatele de emisii pe care trebuie să le cumpere pentru a produce energie electrică.
 
Guvernul doreşte ca toţi consumatorii români de energie electrică să plătească o aşa numită taxă de adecvanţă CEO, trecută în factura fiecăruia, scrie economica.net.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

foarte atent
23.09.2019, 10:05:23

ma banditilor, dupa ce am platit la eoliene si i-am imbogatit pe cehi acum vreti sa reparati ce-ati furat voi la Oktenia?! ce suntem ma noi, buni de pradat?! ce aprobare de la ieuropa? pe noi ne intreaba cineva? cum adica ajutor de stat cu bani de l a populatie, ma?!

Marck
23.09.2019, 10:35:13

Proștilor și hoților! Desființați "pensiile speciale" și veți avea bani. 250 milioane de euro pe an vă ajung? Reduceți aparatul bugetar cu 30%. și veți avea bani. 8 miliarde de euro pe an vă ajung? Veți face rost de bani dar nu veți mai avea voturi, asta-i dilema care vă frământă, nu-i așa? Vă faceți griji degeaba. Oricum nu veți mai avea destule voturi ca să continuați jaful.

Nedelcu Steli
23.09.2019, 12:20:40

Dar o taxa pentru cei cu venituri mari pentru sprijinirea populatiei cu venituri mici? Nu suna asta mai bine??? De ce sa salvam ceva ce ati distrus??? Platiti toti hotii la conducere, toti incapabilii cu diplome false, care nu fac decat sa isi acorde prime lor, si acum vrei ca tara sa va sustina???!!! JOS HOTII, JOS PENALII SI DISTRUGATORII DE TARA!!!