Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cifrele desfiinţează mitul că România e raiului asistaţilor sociali

3
15 Nov 2018 16:32:13
Autor: Afrodita Cicovschi

Date ale Ministerului Muncii, citate de economistul Cristian Socol,  arată că anul trecut sumele plătite de la bugetul de stat pentru ajutorul social este de 0,091% din PIB, România având per total cheltuieli de protecţie socială mult mai mic decât media UE.

„Vis a vis de discuţiile privind beneficiile şi asistenţa socială în România. Să vedem ce spun datele statistice oficiale pentru a înlătura miturile propagandei. 
 
Total sume plătite pentru beneficii şi asistenţă socială în 2017 = 13.465.612.991 lei. Ponderea în PIB = 1,57%. 
 
Structura acestor cheltuieli este dominată de doua capitole mari care reprezintă 58,4% din total sume platite: Alocatia de Stat pentru copii = 32,9% din total şi Indemnizatia pentru creşterea copilului = 25,5%
 
Atat de hulitul Ajutor social pentru asigurarea venitului minim garantat reprezintă 5,8% din totalul cheltuielilor pentru beneficii şi asistenţă socială. Ca pondere în PIB, acest ajutor reprezintă 0,091%.
 
Pentru o comparaţie globală, România a avut Cheltuieli de Protecţie socială (inclusiv pensii) de 11,5% din PIB iar media UE 28 a fost de 19,1%”, scrie economistul pe pagina sa de Facebook.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
15.11.2018, 17:34:13

" Date ale Ministerului Muncii " .... Tocmai astia si-au gasit sa spuna adevarul .. :)))) Ca doar stim cine patroneaza acolo :)))

-1 (1 vot)
Ţepeş
15.11.2018, 17:47:39

Tomescu Tom Cred că ai dreptate. Cifrele nu sunt corecte. Probabil că studenții care pot călătorii gratis pe tren nu au fost băgați la asistați sociali. Oricum de aici se recrutează cei mai mulți susținători #rezist și USR. Face treabă bună PSD.

Tomescu Tom
15.11.2018, 18:30:08

Tepes Scrii cuvinte ..si nu transmiti decat ca PSD face treaba buna ! In rest ... " Crezi " ? " Probabil " ? Ai o problema cu studentii, tineretul studios ? Din cauza ca ca nu se lasa amagiti cu vorbe goale ? In '90.. FSN-istii lu' Iliescu spuneau ca suntem platiti, pentru a protesta , cu dolari ? Eram si noi .." recrutati " ? Minerii au venit apoi si au " plantat " panselute in tot Bucuresti-ul ! Erau platiti oare in ruble ? Una peste alta .. sunt destui oameni in tara asta ce pot avea o opinie proprie, bine fundamentata prin intelegerea realitatii in care traiesc ! Stim multi dintre noi, prea bine , cum e sa crezi pe " nemestecate " zugravii partidului !

Modifică Setările