Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ciolacu: Plenul reunit a respins un amendament al PSD prin care ar fi fost salvat CEC. Guvernul Cîţu va privatiza companiile româneşti

2
2 Mar 2021 15:04:19
Autor: Melania Agiu
Foto: inquam photos
Foto: inquam photos

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că plenul reunit al Parlamentului a respins un amendament al social-democraţiilor  prin care ar fi fost salvat CEC şi alte bunuri naţionale.

Potrivit liderului PSD, Guvernul Cîţu va privatiza CEC, Nuclear Electrica, Hidroelectrica şi Aeroportul Otopeni ca să îşi acopere deficitul, transmite News.ro.
 
”Vânzarea companiilor româneşti în plină criză economică este cea mai mare ticăloşie pusă la cale de acest Guvern. Vor să pună mâna pe cele 10 miliarde de euro- munca tuturor românilor, pentru a-şi acoperi incompetenţa”, a adăugat liderul social-democraţilor.
 
Marcel Ciolacu a afirmat că ”urmează cea mai mare fraudă din România şi cea mai mare ticăloşie pe care o poate face o coaliţie pierzătoare în timpul unei crize economice – aceea de a vinde bunul nostru, al fostelor şi viitoarelor generaţii.”
 
”O să mă refer astăzi numai la CEC şi am să vă propun un amendament pe care nu o să îl votaţi şi o să vindeţi CEC, dar reţineţi ziua de astăzi pentru că, dacă nu va trece acest amendament, CEC, ultima bancă a românilor pe care o găsiţi în ultimul cătun din această ţară, va fi vândută de domnul Cîţu ca să îşi acopere deficitul, la pachet cu Nuclear Electrica, cu Hidroelectrica, cu Aeroportul Otopeni”, a afirmat Marcel Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului. 
 
Acesta a citit, de la tribuna plenului, amendamentul PSD care a fost respins.
 
”După articolul 45 se autorizează Ministerul Finanţelor să acorde un împrumut subordonat către CEC Bank S.A., denumită în continuare CEC, în valoare de până la 1,4 miliarde lei, pe o perioadă de 10 ani, prin bugetul Ministerului Finanţelor, de la o poziţie distinctă de la «Cheltuieli», din cadrul titlului 80 – «Împrumuturi în limita creditelor bugetare aprobate în bugetul de stat cu această destinaţie».” 
 
Astfel, Marcel Ciolacu a transmis: ”Vă rog frumos să reţineţi această zi fiindcă urmează cea mai mare fraudă. E vorba de 10 miliarde euro, atât valorează aceste societăţi ale românilor şi au 36.000 de angajaţi”.
 
Camera Deputaţilor Senatul continuă să voteze, în plenul reunit de marţi pe articole bugetul de stat şi amendamentele depuse la proiect. Votul final va fi dat tot marţi. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

muresan anna
2.03.2021, 15:13:20

Foarte bine, sa le privatizeze. Sa se termine cu sifonarea banului public.

+2 (2 voturi)
Lucifer
2.03.2021, 15:20:06

Ciolacu şi PSD au înnebunit. Listarea la Bursă nu înseamnă că respectivele companii vor fi vândute. Ei au rămas cu învăţătura comunistă, la capitalism sunt analfabeţi funcţional.

-8 (12 voturi)
Modifică Setările