Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cîţu anunţă că statul va face o emisiune de obligaţiuni pentru populaţie: Este un program de emisiuni de obligaţiuni care vine alături de programul economic

4
29 Jun 2020 22:44:42
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţă că statul va face o emisiune de obligaţiuni destinată populaţiei care are încredere în Guvern, banii urmând a fi utilizaţi pentru investiţii. ”Este un program prin care noi sperăm ca românii, dacă au încredere în Guvern, să investească în aceste obligaţiuni, iar banii aceia vor fi folosiţi pentru investiţii.

Sunt pentru a reconstrui România. Este un program de emisiuni de obligaţiuni care vine alături de programul economic pentru a construi România, pentru a reclădi România”, afirmă Florin Cîţu.

”Pe 1 iulie cred că emitem, ordinele sunt semnate de mine, cred că de la 1 iulie va porni o emisiune în lei pentru a finanţa... Trebuie să mă asigur că începem atunci, ordinele sunt semnate, dar ştiţi cum e, birocraţia are o inerţie mai mare. În lei, pentru persoane fizice cred că mergem până la 5 ani, dar este un program, este adevărat că este construit pe ceea ce era până acum, dar noi l-am făcut mai flexibil. Înainte puteai să pui banii în acest program şi nu puteai să-i mai scoţi cinci ani de zile, noi dăm şi nişte bonificaţii. Este un program prin care noi sperăm ca românii, dacă au încredere în Guvern, să investească în aceste obligaţiuni, iar banii aceia vor fi folosiţi pentru investiţii. Sunt pentru a reconstrui România. Este un program de emisiuni de obligaţiuni care vine alături de programul economic pentru a construi România, pentru a reclădi România”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24. 
 
El a promis ”o dobândă competitivă, o dobândă bună”.
 
Întrebat dacă România va avea nevoie de sprijinul FMI, ministrul a răspuns: ”Nu”.
 
”Eu vă spun că în 2020 am reuşit, iarăşi, o premieră. suntem singura ţară care nu suntem în zona euro care are un deficit ca al nostru, spre 6%, să nu aibă nevoie de finanţare de la o instituţie internaţională cum este FMI”, a completat Cîţu.
 
El a precizat că împrumuturile din perioada de criză au fost făcute de pe pieţele financiare ”pe perioade lungi” de 15-20 de ani, iar dobânda plătită pentru aceste credite este, la lei, în jur de 3%.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Victor Nagy
29.06.2020, 23:08:33

„„statul va face o emisiune de obligaţiuni pentru populaţie:” „dobânda plătită pentru aceste credite este, la lei, în jur de 3%.„ În urrmă cu vreo 2 ani a fost cu 4-4,5 % Normal ar trebui să dea , minim un procent peste ce dă creditorilor externi .

+3 (3 voturi)
Maleficio Decenu
29.06.2020, 23:52:52

Să vedeți ce o ia leul la vale în comparație cu celelalte monede,o să avem iarăși leulnounou

+1 (3 voturi)
m wakki
30.06.2020, 01:18:42

tavarișe 1 rublă = 1 cent la asta trebuie să te gândești înainte să bați câmpii pe aici

-1 (1 vot)
Don Joe
30.06.2020, 02:01:12

Să reconstruim pe dracu făcut ghem, am văzut deja în ce bagă Cîţu banii: în conturile clientelei de partid formate din patroni şi acţionari, care altfel ar fi trebuit poate să accepte, VAI, o scădere a profiturilor anul ăsta faţă de anul trecut. (Ce tragedie dom'le, cred că mureau de icter dacă vedeau graficele stocmarchetului anul ăsta scăzătoare.) Nimic despre transferuri către populaţia rămasă fără venituri de subzistenţă, juma de milion săraci dinainte de pandemie, juma de milion sărăciţi de pandemie şi juma de milion reveniţi de afară şi fără loc de muncă. Nu-i ca şi când respectivii având nevoie de venituri de subzistenţă ar fi întors instant banii în economie susţinând taman industriile esenţiale când avem cea mai mare nevoie ca măcar alea să nu pice. Nu, mai bine băgăm banul în contul patronului care se gândeşte unde-o să fie lăsat să zboare în concediu pe alt continent anul ăsta cu toate restricţiile astea, vai, vai.

+2 (2 voturi)