Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cîţu, la audieri: Bugetul pe 2020 se bazează pe ce s-a întâmplat în 2019. Jumătate din banii de investiţii vor veni de la UE

1
17 Feb 2020 12:29:11
Autor: Afrodita Cicovschi
Florin Cîţu FOTO gov.ro
Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a încercat să explice în cadrul audierilor de luni din Parlament că bugetul pe acest an este bazat pe ceea ce s-a întâmplat anul trecut

„Bugetul pe 2020. O creştere ecomomică de 3,4%, potrivit unei prognoze independente. Am alocat la investiţii 50 de miliarde de lei. Jumătate de bani din fonduri europene, jumătate de la buget. Anul trecut, cheltuielile cu investiţiile erau la 2,6% din PIB, la fel ca şi în 2018.
 
Pentru 2020 continuă informatizarea ANAF, care nu s-a făcut ani de zile. Deja a trecut OUG care permite ridicarea popririlor automat. Nici astea nu au fost făcute de PSD. Reorganizarea ANAF va fi făcută în acest an. Vom continua şi programul de împrumut. Strategia de administrare a împrumuturilor a fost publicată anul trecut în august. Anul acesta o vom publica în martie, veţi ştii exact cât ne-am împrumutat.
 
Aş vrea să vă spun pe ce se duc aceste împrumuturi într-o lună: cheltuieli de personal, pensii, subvenţii pentru agricultură, asigurarea cheltuielilor de capital”, a spus Cîţu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

LochRoagPM
17.02.2020, 13:20:04

Ești răvășit rău vasîliiii! Vai dă mefepeul tău dă sinistru! Ce raus uriaș ai să-ți iei de la Președintele mieu dragă vasîli.